Enerji standartı

Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi arasında hizmet standardı oluşturma protokolü imzalandı.

Haberler 18.09.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrik yüksek gerilim tesisi bulunan Tekstil OSBdeki fabrikalarn sürekli ve güvenli bir ekilde çalr durumda olmasn salamak, kontrol ve bakm prosedürlerini yerine getirmek, ilgili kanun, mevzuat ve standartlar dorultusunda can ve mal güvenliini salamak amacyla imzalanan protokolü Tekstil OSB Müteebbis Heyet Bakan Vekili Mehmet Kaya ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odas Yönetim Kurulu Bakan Alican çetinkaya imzalad.

Diyarbakr Tekstil OSB Yönetim Kurulu Bakan Vekili ve ayn zamanda Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan olan Mehmet Kaya konu ile ilgili olarak yapt açklamada, Diyarbakr Valisi ve Tekstil htisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Bakan Münir Karalolunun büyük gayretleri ile Tekstil OSBnin birçok sorununun çözüldüünü aktard. Kaya, Youn arsa taleplerini karlamak için de çalmalarmz aralksz devam ediyor. Kentimiz kalknmas ve yatrmclarmza verdikleri desteklerden dolay valimize bir kez daha teekkür ediyoruz. Türkiyenin birçok yerinden gelerek burada yatrm yapan yatrmclarmza gerekli tüm destekler veriliyor. Buradaki yatrmclarn en önemli ihtiyac yüksek gerilimli ve kesintisiz enerjinin salanmasdr. Bu ihtiyacn giderilmesi konusunda taraflar olarak gerekli tedbirleri almaya devam etmekteyiz. Bunu salarken yüksek gerilimli enerjinin kullanmndan kaynakl yaanabilecek riskleri bertaraf etmek, can ve mal güvenlii konusunda gerekli tedbirleri almay çok önemsiyoruz dedi.

YÜKSEK GERLML ENERJ KULLANAN OSBLER çN BR ÖRNEK

Kaya, imzalanan protokol her yönüyle bir ilk ve örnek olacan aktard. Kaya, Bu protokolle bir taraftan sanayicimize kesintisiz yüksek gerilimli enerjiyi salarken, ayn zamanda can ve mal güvenliini de salanmas konusunda bir standart oluturmay hedefliyoruz. Bu yönüyle de bölge ve ülke geneli için bir örnek olmasn istedik. Nihayetinde insana verilen en büyük deer insanlarmzn can ve mal güvenliinin salanmasdr. Organize Sanayi bölgeleri istihdamn en yüksek olduu bölgelerdir. Dolaysyla buralarda çok daha fazla sayda insan istihdam ediliyorken bunlarn can güvenliinin salanmas için gerekli tüm tedbirlerimizi almak, bu anlamda bir standart oluturmak zorundayz. Diyarbakr son yllarda çok önemli sanayi alt ve üst yaplarn tesis etti ve sanayicinin, yatrmcnn hizmetine sundu. Özellikle Tekstil OSBde çok büyük ölçekli yatrmlar pe pee yaplmaya baland. Pandemi nedeniyle ksmen yavalam olsa da yakn bir zamanda Tekstil OSBde doluluk oran yüzde yüzlere ulaacak. Hatta imdiden ek alanlar oluturmaya baladk. Yatrmclarn yer tahsis talepleri sürekli gelmeye balad. Biz de bu yatrmclarmzn önünü açacak her türlü imkan seferber etmek için çalyoruz. Elektrik Mühendisleri Odas ile imzaladmz protokolün bir dier amac yatrmclarmzn enerji temini konusunda yaayacaklar olas risk ve sorunlara annda müdahale ederek kesintisiz enerji kullanmalarna yardmc olmaktr. Bu amaçla tekstil OSBde bir elektrik mühendisi görev alacak ve bu mühendisin hizmetlerini sürdürmesi sürecinde gerekli kontrolleri de TMMOB Elektrik Mühendisleri Odas Diyarbakr ubesi sorumluluk üstlenmi olacaktr. Protokolün kentimize ve yatrmclarmza hayrl olmasn diliyoruz diye konutu.

TMMOB EMO Diyarbakr ubesi adna konuan ube Bakan Sorgül Aytek Avar, Elektrik Kuvvetli Akm Tesisleri Yönetmeliinin 60. Maddesinde Tüm yüksek gerilimli kuvvetli akm tesislerinde teknik konulardan sorumlu elektrik mühendisi olmaldr hükmünün yer aldn aktararak, dolaysyla yönetmeliin gerei olarak kentin en önemli yatrm ve istihdam sektörü olan tekstil sektörünün daha salkl artlarda ve kesintisiz enerji ihtiyacnn salanmas amacyla protokole imza attklarn belirtti. Aytek, Söz konusu protokol kapsamnda Tekstil OSBde hizmet yeterlilik belgesi olan ve Odamz üyesi elektrik mühendisleri sorumluluk üstlenmi olacaklar. Yüksek Gerilimli kuvvetli akm tesisi olan bu tesislerimizde iletme sorumluluu üstlenecek olan elektrik mühendisleri i güvenlii ve i emniyeti salamak, tesiste uyulmas gereken i güvenlii yöntemlerini tespit etmek, emniyetli bir iletme için uyulmas gereken kurallar belirlemek ve gerekli araç gereçleri tespit ederek belirlenen kurallara uyulmas yönünde denetlemeler yapacaklar. Biz protokol taraflar olarak kentin en önemli yatrm alan olan tekstil OSBde enerji temininde ilgili yönetmelikler kapsamnda gerekli olan bütün tedbirleri alarak daha güvenli ve kesintisiz enerji temini için çalmalarmz sürdüreceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git