Enerji testine başladı

Ilısu Barajı'nda enerji üretimi için test süreci başladı

Haberler 10.05.2020 - 23:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Ilsu Baraj ve HES inaatnda 4,5 megavat gücündeki yardmc ünite, ana ebeke ile senkronize hale getirildi ve ilk enerji üretimine geçildi.

Ilsu Baraj ve HES inaatnn iç ihtiyaçlarn karlayacak yardmc ünitede 28 günlük tam kapasite çalma test süreci 7 Mays itibaryla balad.

ENERJ ÜRETM TEST BALADI

Bata Diyarbakr, Batman, Mardin, Siirt ve rnak olmak üzere Güneydou Anadolu Bölgesinin tamamnn kalknmasna katk salayacak Ilsu Baraj, ülkenin refah ve sürdürülebilir kalknmann temini açsndan hayati bir proje olmasnn yannda bölge huzurunu tesis edecek, enerji ihtiyacnn giderilmesine destek verecek bir proje niteliini tayor.

Açklamada görülerine yer verilen DS Genel Müdür Vekili Kaya Yldz, maksimum iletme kotunun 125 metre, toplam depolama hacminin 10,625 milyar metreküp olduu Ilsu Barajnda, baraj gölünün 119,5 metre yükseklie ve 9 milyar metreküp hacme ulatn bildirdi.

Her biri 200 megavat kurulu güçteki 6 türbinde slak testlerin devam ettiini belirten Yldz, Mays ay içinde en az 1 türbin üretime geçecek. Ülkemizin en önemli enerji projelerinden biri olan Ilsu Baraj ve HES Projesi sayesinde yenilenebilir öz kaynaklarn kullanmyla ülke ekonomisine ylda 2,5 milyar lira katk salanacak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git