Enerji tüketimi arttı

Ajans Press, elektrik tüketimi ile alakalı yapılan araştırma verilerini inceledi. Ajans Press’in Statista verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’deki kişi başına düşen elektrik tüketiminin 3.348 kWh olarak görüldü. Bu rakam en yüksek Kanada’da saptanırken, burada kişi başına düşen elektrik tüketim miktarının 15,438 kWh olduğu kaydedildi.

Haberler 28.01.2022 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Kanadadan sonra ABD ikinci srada gelirken, elektrik tüketim miktarnn 13,098 kWh olduu belirlendi. Suudi Arabistan ise kii bana düe elektrik tüketim miktar 10,239 kWh oldu. lk on içerisinde yer alan ve kii bana elektrik tüketimi en fazla olan dier ülkeler ise; Japonya, Fransa, Rusya, Almanya, Birleik Krallk, çin ve Türkiye oldu. Nijeryann 157 kWh tüketim miktaryla listenin son srasnda yer ald belirlendi.

ELEKTRK FATURALARI VE FABRKALARDAK KESNTLER GÜNDEMDE

Medya takip kurumu Ajans Press, elektrik VE elektrik tüketimi ile alakal medyaya yansyan haberleri inceledi. Ajans Pressin dijital basn arivinden derledii bilgilere göre, 2021 ylnn bandan bugüne elektrik ile alakal basna 151 bin 180 haber yansd tespit edildi. Elektrik tüketimi ile alakal ise yazl ve dijital medya olmak üzere toplam çkan haber adedi 100 binin üzerinde oldu. Özellikle yl bandan sonra yaplan zamlar ve gelen faturalarn gündemde yer ald görülürken, fabrikalardaki elektrik kesintileri ise bir dier konuulan haber bal oldu.

Ana Sayfaya Git