Enflasyon halkı bezdirdi: Her şey ateş pahası

Yaz ortasında fiyatı düşmeyen sebze ve meyve cep yakıyor. Üretici, pazarlamacı ve tüketici fiyatlardan dertli. Vanlı manavlar, sürekli artan sebze ve meyve fiyatlarından dolayı müşteri sayılarının düştüğüne dikkat çekerken, bazılarının da alışverişi kestiğini söyledi. Fakirin vazgeçilmezi olan soğanı, bugün zenginlerin bile almadığını belirten manavlar, hiç kimseden beklentilerinin kalmadığını dile getirdi. Sattıklarından daha fazlasını çöpe attıklarını ifade eden manavlar, satamadığımız ürün çürüyor ve çöpe atıyoruz" diyor.

Haberler 15.07.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NE ALICI NE DE SATICI MEMNUN

Bugünlerde durumlarnn çok kötü olduunu belirten Mücahit Ylmaz isimli manav, Havalar scak ve sebze meyvelere fiyat art yüzünden ilgi çok azald. dolaysyla sebze ve meyvelerimiz bozuluyor ve çöpe atyoruz. Fiyatlar yüksektir. Ne biz fiyatlardan memnunuz ne de yurttalar. Milletin alm gücü kalmad için alverite olmuyor. Bu nedenle sattmzdan daha fazlasn çöpe atyoruz. Her eye zam geldii için otomatik olarak sebze ve meyve fiyatlar da frlad. Umudumuzu Allaha baladk dedi.

ZENGNLER BLE ALAMIYOR

Birçok manav gibi kendilerinin de zararna çaltklarn belirterek, Belki bir gün düzelir diye bekliyoruz ama her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Yani artk piyasada i dönmüyor. Bu nedenle ister istemez zarar ediyoruz. Hiç kimseden hiçbir beklentimiz yok ve kalmad. Her geçen gün fiyatlar daha da yükseliyor. Eskiden 5 kilo domates, patates, biber veya patlcan alan müterilerimiz imdi ya yarm kilo alyor ya da hiç almyor. Zaten müterilerimiz patates ve soan almyor. Bu iki sebzeye zam geldiinden beri doru düzgün satamadk. Müterilerimiz, patates ve soan fiyatlar dümeden almayacaz diyor. Yani eskiden fakirin vazgeçilmezi olan ve her yemekte tükettii kuru soan imdi zenginler bile pahal olduundan alamyor. Öyle bir duruma gelmiiz. Diyecek baka bir ey yok diye konutu.

DÜKKANI KAPATIR EVMZDE OTURURUZ DAHA Y

Ahmet Yldz isimli manav da, çou insann gelip sadece fiyatlara bakp çktna dikkat çekerek, Bu durumdan kimse memnun deil. Bu memlekete sahip çkan kimse yok. En çok gencin olduu ve en çok isizin de olduu kenttir buras. alan yok. O yüzden her gün kilolarca sebze ve meyve çöpe gidiyor. Artk kiramz ödeyemez duruma geldik. Zararna çalyoruz. Böyle devam ederse biz de gider evimizde otururuz dedi.

SEçMDEN ÖNCE DURUM DAHA YYD

Manava alverie gelen Aye Öztürk isimli yurtta ise, fiyatlarn ate pahas olduunu vurgulayarak, unlar dile getirdi: Her geçen gün artan fiyatlar yüzünden boazmzdan kesmek zorunda kalyoruz. Böyle giderse artk al verii de keseceiz. Evimizde aç aç oturacaz. çünkü sadece sebze ve meyve fiyatlar deil, bata gda olmak üzere her eyin fiyat ate pahas. Seçimden önce bile durum daha iyiydi. Yani biz durumun düzelmesini beklerken, her geçen gün durum daha da kötüye gidiyor. Bir zamanlar patates ve soan dar bütçeli ailelerin temel yiyeceiydi ama imdi lüks bir yiyecek haline gelmi.

Ana Sayfaya Git