Enflasyon yükseldi maaşlar da eriyor!

Türkiye Kamu-Sen, ağustos ayı asgari geçim endeksi araştırması yaptı.

Haberler 10.09.2021 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Türkiye Kamu-Sen Aratrma Gelitirme Merkezi, Türkiye statistik Kurumundan alnan austos ay fiyatlarna göre, austos ayna ait asgari geçim endeksi aratrmas yapt.

Türkiye Kamu-Senden yaplan açklamaya göre, Genel Bakan Önder Kahveci, aratrmann sonuçlarn deerlendirdi.

6. Dönem Toplu Sözleme sürecinde son ana kadar, kamu çalanlarnn lehine karar çkmas için mücadele ettiklerini belirten Kahveci, Hesaplama yoksa helalleme de yok diyerek taleplerimizi karlamaktan uzak teklife kar masadan kalktk. Sürece katk salamak için bilgimizi, tecrübemizi, örgütlü gücümüzü son dakikaya kadar kullandk. lgilileri uyarma vazifemizi yerine getirdik. Ancak gördük ki gelinen nokta, bir arpa boyu yol kat etmekten çok uzak. ifadelerini kulland.

Geçim endeksi aratrmas sonucu açklanan rakamlardan, özellikle gda fiyatlarnn fahi derecede arttnn görüldüünü aktaran Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Ar-ge Merkezimizin yapm olduu asgari geçim endeksi çalmas da gösteriyor ki enflasyon yükselmeye, maalar erimeye devam ediyor. deerlendirmesini yapt.

- Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizden vazgeçmi deiliz

Kahveci, gelirinin 3te 2sini sadece gda ve barnma giderlerine harcayan çalanlarn, maalarndan geriye kalan ile hangi harcamay yapabileceinin muamma olduunu ifade etti.

Okul malzemelerinde de hissedilir derecede art olduunu bildiren Kahveci, unlar kaydetti:

Hal böyle iken kamu çalanlarnn maandan kalan yaklak 1800 lira ile okul masraflarn karlayabilmeleri mümkün müdür? Geçtiimiz hafta TÜK tarafndan açklanan enflasyon rakamlarnda da ortaya çkt ki 2013ten beri kamu çalanlarnn enflasyon üzerinde ald zam sadece 2 yl ile snrl kald. Sadece bu yl erime yüzde 3ü buldu. Alm gücü sürekli düen memurlarn geçmi yllarn telafisini istemekle ne kadar hakl olduu ortaya çkt. Seyyanen zam ve refah pay konusunda srarc olmamzn en önemli nedeni de bu kayplard. Bu gerçeklerden çok uzak bir toplu sözlemeye imza atmak kamu çalanlar açsndan kabul edilebilir deildir. Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizden vazgeçmi deiliz. Refah pay, seyyanen zam, vergi dilimleri, bayram ikramiyesinin verilmesi bata olmak üzere sorunlarmza adil çözüm buluncaya, taleplerimiz hayata geçene kadar var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceiz. Kamu çalanlar u gerçei de görmelidir ki, pazarlk masasnda Türkiye Kamu-Sen olunca memurlarn eli daha güçlü hale gelmektedir. Yetki ehline teslim edilirse, kazanmlarn da istenilen düzeyde olaca aikardr.

Ana Sayfaya Git