Engelli sağlık çalışanları için mülakatta muafiyet talebi

Engelsiz Sağlık Çalışanları Sendikası (Engelsiz Sağlık-Sen) Genel Başkanı Kenan Önalan, görevde yükselme ve unvan değişikliğine yönelik yazılı sınavda başarılı olan engelli sağlık çalışanlarına pozitif ayrımcılık sağlanarak, mülakat aşamasından muaf tutulmaları talebinde bulundu.

Haberler 23.10.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görme engelli bir kamu personeli olan Önalan, Anayasann 10. maddesinde çocuklar, yallar, engelliler, harp ve vazife ehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alnacak tedbirlerin eitlik ilkesine aykr saylmayaca hükmünün yer aldn anmsatt.

Devletin bu kapsamda engelli vatandalarn sosyal hayata dahil edilmeleri, istihdamlarnn salanmas ve karar mekanizmalarna daha etkin katlmlarn tevik amacyla çalmalar yürüttüüne iaret eden Önalan, Engelliler için kamuda kontenjan ayrlmas, özel sektörde engellilere özel kontenjan ayrlmas gibi bugüne kadar tarafmzca memnuniyetle karlanan uygulamalarn hayata geçirilmesi Türkiye Cumhuriyetinde yaayan engelli yurttalarmz için oldukça önemlidir. deerlendirmesinde bulundu.

ENGELL çALIANLARA BAKI AçISINDA ÖNYARGILI TUTUMLAR YAANABLYOR

Önalan, engelli vatandalarn sosyal hayata tam katlmlarnn önündeki sorunlarn almas için yaplmas gereken çalmalarn da bulunduuna dikkat çekti.

Engelsiz Salk-Sen olarak bu anlayla, kamudaki engelli çalanlarn sesini duyurmak, uygulamada karlatklar sorunlarn çözüme kavuturulmasn salamak üzere çalmalar yürüttüklerinin altn çizen Önalan, sözlerini öyle sürdürdü:

Bugüne kadar yürütülen çalmalarla kamuda yaklak 56 bin engelli personel istihdam edildi. Bu bizler açsndan çok önemli bir kazanm. Fakat kamu kurumlarnda uygulamada, engelli çalanlara bak açsnda hala önyargl tutumlar yaanabiliyor. Bunun da özellikle mülakat gibi aamalarda engellilere yansdn görüyoruz. Bize gelen ikayet ve talepler de bu yönde.

Kamuda en son Salk Bakanl tarafndan 4 Ekim 2020 tarihinde Görevde Yükselme ve Unvan Deiiklii snav gerçekletirildi. Söz konusu snava, engelli salk çalanlarmz da katld ve imdi büyük umutlarla snav sonuçlarn beklemekteler. Fakat anlattm sebeplerle mülakat aamas engelli salk çalanlar açsndan kayglar da beraberinde getiriyor. Bu sebeple pozitif ayrmclk salanarak, engelli arkadalarmzn mülakata alnmadan yazl snav sonuçlarna göre baraj geçmeleri halinde baarl saylmalarn talep ediyoruz.

Önalan, bu ve benzer pozitif ayrmclk uygulamalarnn kamu kurum ve kurulularnda zaman zaman yaplabildiini belirterek, Engelli arkadalarmzn mülakata alnmadan yazl snavda baraj geçmeleri halinde baarl saylmalar durumunda kurumlarna olan aidiyet ve sahiplikleri artacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git