Engellilere hibe desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, daha önce elden veya posta yoluyla alınan Engelli Hibe Desteği başvurularının bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

Haberler 12.03.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, yazl açklamasnda, 2014ten itibaren kendi iini kurmak isteyen engellilere desteklerini anmsatarak, engelli vatandalar için 65 bin liraya kadar hibe destei saladklarn belirtti.

E-DEVLETTEN YAPABLECEK

Hibe destei bavurularnda yeni bir uygulamaya geçtiklerini aktaran Selçuk, Bu kapsamda, elden veya posta yoluyla aldmz Engelli Hibe Destei bavurularn engelli vatandalarmzn evlerinden çkmadan da bavuru yapabilecekleri e-Devlet platformuna tayarak on-line bavuru yapmalarn salyoruz. Bu sayede daha fazla engellimizin giriimciliine destek olmak istiyoruz. ifadesini kulland.

Selçuk, böylelikle Türkiyenin her yerinden engelli vatandalarn hibe destei bavurularn rahatlkla yapabileceini vurgulad.

BAVURULAR DÜN TBARIYLA

Bakan Selçuk, vatanda odakl hizmet sunumuna önem verdiklerini belirterek, unlar kaydetti:

Ülkemizin kendi kaynaklaryla oluturduu ve geni bir hedef kitleye hizmet sunan e-Devlet faaliyetlerine Engelli Hibe Destei bavurusunu eklemi olmann gururunu yayoruz. Kullanc dostu ara yüzüyle beraber en hassas gruplar içerisinde yer alan engelli vatandalarmzn bulunduklar yerlerden kolayca bavuru yapmasn salamak amacyla oluturulan sistem sayesinde engellilerimize bir kolaylk daha sunmu oluyoruz. Bugün itibariyle bavurular almaya balyoruz. Hayaller engelsizdir diyoruz. Engelli vatandalarmzn yannda olmay sürdüreceiz.

Ana Sayfaya Git