EPDK'dan flaş karar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "65 yaş üstü aboneler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ile muharip ve malul gazilerimizin borcundan ötürü elektriği 3 ay boyunca kesilemeyecek. Ayrıca mağduriyet oluşmaması için cuma günleri, resmi ve dini bayramlar ile bu bayramların bir önceki gününde elektrik kesme işlemi yapılamayacak" dedi.

Haberler 22.12.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

EPDK Bakan Mustafa Ylmaz, yapt yazl açklamada, bütün datm irketlerinin uymas gereken kurallar içeren ve 1 Yönetmelik ile 4 adet Usul Esastan oluan kalite mevzuat paketinin kurul tarafndan kabul edildiini ve Tüketici Hizmetleri Yönetmeliinin de kamuoyu görüüne açldn belirterek, Her iki yönetmelikte de krmz çizgimiz kaliteli hizmet ve tüketici memnuniyeti. Bu yeni dönemde kaliteden taviz veren, tüketici maduriyetine sebep olan irketler ar cezalarla karlaacak dedi.

CUMA GÜNLER VE BAYRAMLARDA ELEKTRK KESLMEYECEK

Tüketici Hizmetleri Yönetmeliini önümüzdeki günlerde karara balayacaklarn ifade eden Bakan Ylmaz, unlar kaydetti:

Burada çok önemli yenilikler getiriyoruz. Örnein 65 ya üstü aboneler, engelli tüketiciler ve ehit aileleri ile muharip malul gazilerimizin borcundan ötürü elektrii 3 ay boyunca kesilemeyecek. Tedarik irketleri bu borcu 4 aya kadar taksitlendirebilecek. Vatandalarmz artk evinden, telefonla ya da internet üzerinden abonelik bavurusu yapabilecek. Maduriyet olumamas için cuma günleri, resmi ve dini bayramlar ile bu bayramlarn bir önceki gününde elektrik kesme ilemi yaplamayacak.

KESNT SÜRELERNDE YLETRME YAPMAYAN RKETLERE CEZA VERLECEK

Bakan Ylmaz geçtiimiz hafta kabul edilen Kalite Yönetmelii ile de elektrik sektöründe önemli bir dönüümün yaanacan vurgulayarak, elektrik kesintilerinin asgari düzeye indirileceini açklad. Yeni dönemle birlikte elektrikte kesinti says, süre ve miktarnda önemli iyiletirmeleri beraberinde getirecek hem tevik edici hem de caydrc düzenleme yaptklarn kaydeden Ylmaz, Kesinti say ve sürelerinde iyiletirme yapamayan elektrik datm irketlerine ceza verilecek. Ayrca bir inaatn bitimi ile elektrik alt yapsnn hazr hale gelmesi için gerekli plan ve projeler hazrlanarak, yatrm çalmalar datm irketi tarafndan zamannda yaplacak. Bir inaat bittiinde elektrik altyapsn hazr hale getirmemi olan datm irketi bedelini de ödeyecek dedi.

RKETLERE KAZASINDA AIR CEZALAR VERLECEK

Enerji sektöründe i kazalarnn önlenmesinin de EPDKnn öncelikleri arasnda yer aldn vurgulayan Ylmaz, elektrik datm irketlerinde, her yl basit yaralanmalardan ölüme kadar ciddi sonuçlar douran birçok kaza meydana geldiini ve bunlarn sfrlanmas gerektiine dikkat çekti. Bu kazalarn engellenmesi için yeni uygulama döneminde kalite faktörü parametreleri arasnda i sal ve güvenlii göstergesine de yer verdiklerini kaydeden Ylmaz, Hem yöneticilerin hem de çalanlarn i güvenlii kültürünün gelitirilmesi hayati önem tayor. Böylece elektrik datm sektöründe can ve mal güvenlii salanacak, i gücü ve zaman kayplar da azalacaktr. Ama bu konuda gerekli admlar atmayan, i güvenlii kültürüne kaytsz kalan irketler; içilerin kaza geçirmesi ve i kazasnda hayatn kaybetmesi sonucunda ar bir ceza ile karlaacak ifadelerini kulland.

çARI MERKEZ PERFORMANSLARI ARTIRILACAK

Bakan Ylmaz ayrca datm irketlerinin çar merkezi performanslarnn artrlacan belirterek, Kullanclarn herhangi bir nedenle elektrik datm irketine, çar merkezi üzerinden ulama süreci iyiletirilecek. çar merkezine ulaan kullanclarn sorunlarnn gerekli özen ile incelenerek çözüme kavuturulmas salanacak. Datm irketleri ile görevli tedarik irketleri gerçekletirilen çar merkezi hizmetleri için tüketici memnuniyeti anketi yapmak zorunda olacak. Anket sonuçlar olumsuz çkan söz konusu irketlerin gelirlerinden kesintiye gidilecek dedi.

Ana Sayfaya Git