Erbil'e temsilcilik

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yaptığı temaslarda bu yıl ortak fuar düzenleme ve Erbil’de temsilciliğin açılması konusunda mutabakat sağladı.

Haberler 16.01.2021 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSOnun Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine ziyaretinde heyette Yönetim Kurulu Bakan Yardmclar Erdal Avar ve Ercan Taynlamak, DTSO Meclis Üyesi ve DTSO Bilim ve Eitim Vakf Yönetim Kurulu Bakan Faruk Korkmaz, Meclis Üyesi Mehmet Akyl, DTSO Genel Sekreteri Ferdani Gökdere ve Mezopotamya Fuarclk A. Genel Müdürü M. Velat Ektirici yer ald. Erbil Bakonsolosluu, Erbil Ticaret ve Sanayi Odas ve Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odas ile yaplan görümelerde 2021 yl fuar çalmalar ve DTSO Erbil Temsilciliinin açlmas ve ortak çalma yaplmas konusunda mutabakat saland. Erbil Bakonsolosu Hakan Karaçay ile gerçekletirilen görümede, DTSO Erbil Temsilcilii konusunda görü alveriinde bulunuldu. Karaçay, Erbilde DTSO temsilciliinin açlacak olmasnn önemli bir adm olduunu belirterek, ticari ilikilere büyük katk salayacan söyledi. Görümede IKBY ile ihracat yapan üyelerin yaadklar sorunlarn çözümü ve Diyarbakrda düzenlenecek fuarlara alm heyetlerinin katlmas konusunda yaplabilecek ortak çalmalar da deerlendirildi.

ERBLDE TEMSLCLK

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Avar, DTSO Erbil Temsilciliinin açlmas konusunda mutabakat salanm olmasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, ikili ibirliklerinin güçlendirilmesi bakmndan 2021 ylnda düzenlenebilecek ortak fuarlar ve karlkl olarak fuarlara alm heyetlerinin katlmasnn salanmas konusunda da zaman kaybetmeden çalmalara balanacan belirtti. Yeni dönem fuarlarnn Mezopotamya Fuarclk A. üzerinden eskisinden çok daha güçlü bir ekilde gerçeklemesi için düzenlenecek ortak fuarlarn da büyük önem tadn belirten Avar, DTSO olarak bu konuda ellerinden gelen tüm çabay göstereceklerini ifade etti.

Fuar çalmalar kapsamnda Erbil, Süleymaniye ve Duhok illerindeki tarm birlikleri, tarm müdürlükleri ve payda kurumlar ziyaret edilerek, 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasnda Diyarbakrda düzenlenecek tarm fuarna davet edildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git