Ertelenen yatırımlar bir bir geri dönüyor

DEİK Başkanı Cihad Vardan, 15 Temmuz sonrası ertelenme riski oluşan yatırımların bir bir geri döndüğünü söyledi

Haberler 16.07.2017 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

D Ekonomik likiler Kurulu (DEK) Bakan Ömer Cihad Vardan, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe giriiminin ardndan ülkedeki durumu anlatmak ve Türkiyede ilerin yolunda olduuna dair mesaj vermek için yaplan görümelerde olumlu sonuçlar da elde ettiklerini kaydetti.

Vardan, Boschun 250 milyon euroluk ilave yatrmlar olacan anmsatarak, Bu olaylarn akabinde bu yatrmn olup olmayaca endiesi hasl olmutu. Ama bizim ve Almanya Konsey bakanmzn yapt çalmalar neticesinde bu yatrmn yaplmasna karar verildi. Yine Macaristan Konseyi Bakanmz Adnan Polat da 1 milyar dolarlk bir enerji yatrmnn Türkiyede olmas konusunda yatrmclar ikna etti dedi.

Genel itibaryla geçen ylki terör hadiselerinden sonra Türkiyeye gelen yatrmlarn azaldn ancak terör olaylarnn bastrlmasyla algnn düzeldiini, hatta iptal edilen kongrelerin yeniden gündeme gelmeye baladn ifade eden Vardan, deiik kentlerde büyük fabrika yatrmlarnn baladn gördüünü, bunun Türkiyenin gelimesi yönünde çok önemli bir iaret olduunu vurgulad.

99 ÜLKEYE ZYARET

Ömer Cihad Vardan, o dönem bütün i konseylerinden sorumlu olduklar ülkelere gidip Türkiye gerçeini anlatmalarn istediklerini, o günden bugüne geçen yaklak bir yllk süreçte DEKin 99 ülkeye ziyaret gerçekletirdiini, bakan, bakan yardmclar ve yürütme kurulu üyelerinin ellerini tan altna koyma adna bu gezileri finanse ettiini anlatt.

Vardan, yaptklar ziyaretlerde Pakistan ve Endonezya gibi ülkelerde kendilerine Biz Türkiyenin bana bir ey gelmemesi için sabahlara kadar dua ettik denildiini, bunun çok özel bir ey ve Türkiyenin bölgede önemi bulunduunun bir göstergesi olduunu kaydetti. Vardan, baz Bat ülkelerinde bu darbe giriiminin sahte olduu yönünde görülerle kar karya kaldklarn belirterek, O algy düzeltme konusunda ciddi emek sarf ettik dedi..

Son bir ylda 497 etkinlik gerçekletirdiklerini belirten Vardan, 97 ülkeden cumhurbakan, babakan ve bakan seviyesinde 109 üst düzey yetkilinin arlandnn, gelen i adamlaryla bu saynn daha da arttn bildirdi.

ACL EYLEM PLANI YAPTIK

DEKin geni bir platform olduunu, o dönemde bünyelerinde bulunan STKlarla ortak hareket ettiklerini anlatan Vardan, unlar söyledi:

Madem biz yaygn çalyoruz, bu yaygnlmz aksiyona döndürmemiz gerektiini düündük. çünkü darda negatif bir alg hakimdi. Bunu önlemek ve yanl intiba olumasn engellemek adna, 15 Temmuzdan sonraki ilk çalma günü olan 18 Temmuzda, tüm i konseyleriyle irtibata geçerek durumu izah etmeye çaltk. Önce says bini aan mektup yolladk. Gri alanlar aydnlatmaya çaltk ve yetinmedik. 21 Temmuzda i konseyi bakanlarmz topladk. Toplantda 121 kii vard ve 152 öneri geldi. Bu önerilerden sonra acil eylem plan oluturduk.

Ana Sayfaya Git