Eşlerin bal mesaisi

Bingöl'de yıllardır eşiyle birlikte arıcılık yaparak ev ekonomisine katkı sunan Fazile Tekin, yıllar önce eşinin başladığı arıcılığı şu an kendisi severek yapıyor.

Haberler 19.08.2019 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Ki ilçesine bal Eskikavak köyünde oturan Fazile Tekin adl ev hanm, 36 yl önce ei Zülfü Tekinin balad arclk mesleine devam ederek ev ekonomisine katk sunuyor. Fazile Tekin, yllar önce einin balad arcl u an kendisi severek yapyor.

Ev hanml dnda hem hobi ve hem de ev ekonomisine katk amaçl olarak eiyle birlikte arclk mesleini severek yaptn söyleyen Tekin, ulamn güç olduu bir bölgede yaadklarn belirterek, zor da olsa hayatlarn sürdürdüklerini ve arclk mesleine devam ettiklerini söyledi.

Tekin, u an eimle birlikte arclk yapyoruz. 36 yldr eimin balatt arclk mesleini u an beraber yapyoruz. Biz arcla altk artk brakamyoruz. Eim geçmite öretmenlik yapyordu, tayini çknca satalm yapamazsn deyince yok ben bakarm dedim ve yllardr devam ettiriyoruz. dedi.

Bal üreticileri olarak kazanamyoruz

Tekin, Birçok meslekte olduu gibi arclk meslei de dürüstlük istiyor. Dürüstlük olunca baldan iyi bir verim elde edilir. Bal pazarlama konusunda sknt yayoruz. Kaliteli balmz istediimiz fiyata satamyoruz. Bizden bal alanlar baka yere götürüp iki katna satyor, bu da bizi üzüyor. Bal üreticisi kazanamyor, emeinin karln alamyor. Bu alanda birçok giderimiz olmasna ramen üretimimizin karln alamyoruz. Bu bölgenin ulam çok çok zor. artlarn zorluuna ramen arclk yapyoruz. Eim emekli öretmen. Arcl ev ekonomisine katk olarak yapyoruz. Severek arcla devam ediyoruz. ifadelerini kulland.

Kaliteli bir bal üretiyoruz

Fazile Tekinin ei Zülfü Tekin de 1982 ylndan beri arclk yaptn belirterek unlar söyledi:

Emekli olduktan sonra rehabilitasyonda çaltm. Eim arcla devam etti, satmadk. Gezginci arc deiliz, yaz-k ayn yerde brakyoruz. K mevsiminde arlar içeride klatyoruz. Arclk meslei hem hobi ve hem de bir ihtiyaçtr. Hem gelen misafirlere ikram ediyoruz hem de satyoruz. Bulunduumuz bölge krsal kesimdir, bakiredir, arcla elverili bir yerdir. Ormanlk ve çiçek florasnn olduu bir bölgedeyiz. Burada kaliteli bir bal üretiyoruz. Balmz arkadalarmza, tandk çevreye satyoruz.

Bingölde 15 bayan arcmz var

Bingöl Arclar Birlii Bakan Mehmet Can Üzer ise il genelinde birliklerine 950 kaytl üye arcnn olduunu belirterek, 950 arcnn içinde 15 kadnn aktif olarak arclk yaptn söyledi.

Üzer, 15 kadn arcnn içinde Fazile Tekin Hanm da var, aktif olarak arclk yapyor. Kendisini ziyarette bulunduk. Bingölde kadn eli bala deince daha bir farkl oluyor. Kaliteli bir ekilde iini yapyor. Kovanlarn inceledik kaliteli ballar var. Tüm üyelerimizde olduu gibi Fazile Hanma her türlü katky ve hizmeti veriyoruz, vermeye devam ediyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git