Esnaf dertli

DİYARBAKIR'da, havaların soğumasıyla birlikte odun pazarında hareketlilik başladı. Oduncuların birçoğu geçmiş yılları aradıklarını belirtirken, bazı oduncular işlerin iyi gittiğini söyledi.

Haberler 03.11.2017 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Odun pazarnda baz esnaf, geçmi yllarda fakirin evini stan oduna, kentte doalgaz, kömür ve fuel oil kullanmnn artmas nedeniyle eskisi kadar talep olmadndan yaknd.

ODUN PAZARI ESNAFI

Bazlar ise ilerin eskisi kadar olmasa da iyi gittiini söyledi. 40 yldr odun sattn Nedim Benek, odunlar villalarda yaayanlarn ömineleri için aldn, yine çevre köylerden de gelip 6-7 ton odun alanlarn da olduunu söyledi. Benek, Bunlar dnda frnclar, lokantaclara odunlar satyoruz. Son zamanlarda odun kullanmnda art var. Ya odunun tonunu 450 ila 480 lira, kuru odunu ise 600 liradan satyoruz. Günlük, frnclara 50 ton, evler için ise bazen 10 bazen de 20 ton odun sattmz oluyor dedi.

400 K çALIIYOR

Baz oduncular ise ilerinin çok iyi gitmediini, günde ortalama 400 kiinin çalt pazarda yaklak 100 ton odun sattklarn söyledi. Bir esnaf, Odunlar Siirt ve Diyarbakrn Kulp lçesinden getirtiyoruz. Bazlar odunlar kaçak olarak direkt alclarna götürüyor. Bu da bizim ilerimizi etkiliyor. Biz burada vergi veriyoruz. Bu konuda denetimlerin sklatrlmasn istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git