Esnaf desteği başladı

Esnaf ve sanatkara, 3 ay boyunca aylık 1000 lira doğrudan hibe desteği, iş yeri kira olanlara büyük şehirlerde 750 lira, diğer illerde ise aylık 500 lira kira desteği verilecek

Haberler 24.12.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kovid-19 salgnyla mücadele kapsamnda alnan tedbirlerden etkilenen ve Ticaret Bakanl tarafndan tespit edilecek sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kii tacirlere dorudan hibe ve i yeri kira destei salanacak.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kabine toplantsnn ardndan açklad Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kii Tacirlere Koronavirüs Salgn Nedeniyle Verilecek Destekler Hakknda Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetede yaymland.

Kararla Kovid-19 salgnndan ileri veya iletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kii tacirlere verilecek desteklere ilikin usul ve esaslar belirlendi.

Destekler, Ticaret Bakanl tarafndan hazrlanacak destek program çerçevesinde dorudan hibe ve kira destei olarak verilecek.

Dorudan hibe destei 3 ay boyunca aylk 1000 lira olarak belirlenirken, destekten 14 Aralk 2020 itibaryla Esnaf ve Sanatkar Siciline kaytl vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, faal olan ve ticari kazançlar basit usulde tespit edilenler, Kovid-19 salgnyla mücadele kapsamnda alnan tedbirlerden etkilenen ve Ticaret Bakanl tarafndan tespit edilen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kii tacirler faydalanabilecek.

YER KRA DESTE

Buna ilave olarak, destekten yararlanan kiilerden i yeri kira olanlara 3 ay boyunca, büyük ehirlerde 750 lira, dier illerde ise aylk 500 liralk kira destei verilecek.

yeri kira bedelinin, kira destek tutarnn altnda olmas durumunda i yeri kira bedeli kadar söz konusu destek salanacak.

Öte yandan destein verilmesine ilikin usul ve esaslar içeren tebliin gelecek günlerde Resmi Gazetede yaymlanmas, bavuru süreci ve yararlanabilecek mesleklerin de ksa sürede Ticaret Bakanl tarafndan duyurulmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git