Esnaf hazine teşviki artırılsın

TESK Genel Başkanı Palandöken, esnafa verilen "Hazine teşvikinin" artırılmasını istedi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, prim borcunu düzenli ödeyen esnafa verilen yüzde 5'lik Hazine teşvikinin yeni tip koronavirüs salgını koşulları göz önünde bulundurularak artırılmasını istedi.

Haberler 02.01.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yapt yazl açklamada, salgn döneminde ileri büyük ölçüde azalan esnaf ve sanatkarlar için ilave prim teviki talebinde bulundu.

Ülke genelindeki 2 milyonu akn esnaf ve sanatkar ile ailelerinin çok zor bir yl geride braktn bildiren Palandöken, i hacmi daralan ve srtndaki mali yükleri tayamayan esnafn, brüt asgari ücretin yüzde 34,5i oranndaki sigorta prim borcunu ödemekte güçlük çektiini kaydetti.

HAZNE TEVK ARTIRILSIN

Palandöken, Esnafn srtndaki sigorta prim yükü bir an evvel hafifletilmeli. Öncelikle pandemi koullar göz önünde bulundurularak prim borcunu düzenli ödeyen esnafmza verilen yüzde 5lik Hazine teviki artrlmal. ifadelerini kulland.

Bendevi Palandöken, 2013te sosyo-ekonomik gelimilik endeksi düük olan illerde üretim ve istihdam artrmak amacyla balatlan yüzde 5lik Hazine prim tevikine ek olarak prime esas kazanç alt snr üzerinden 6 puana kadar ilave prim indiriminin de salgn nedeniyle bu yl tüm esnaf ve sanatkar için uygulanmas gerektiini belirterek unlar kaydetti:

Gelimilik endeksi yerine salgn koullar dikkate alnarak sadece belirli illerde deil tüm illerimizdeki esnafmz için ilave prim tevikine ihtiyaç var. Bu tür teviklerle esnafa salanan her destek, ayn zamanda ülke ekonomisini de canlandrr.

Ana Sayfaya Git