Esnaf indirim bekliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, beyaz eşya, mobilya başta olmak üzere çeşitli sektörlerde ÖTV ve KDV indirimi yapılması gerektiğini belirtti.

Haberler 27.03.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yapt açklamada, daha önce baz sektörlerde uygulanan ÖTV ve KDV indirimine ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Ocak aynda beyaz eya satlarnn yüzde 17 dütüüne dikkati çeken Palandöken, bu durumun önüne geçmek için bata beyaz eya ve mobilya olmak üzere birçok sektörde vergi indirimi getirilmesini talep etti. Palandöken, vergi indirimlerinin ekonomik canlanmaya büyük faydas olacan, bunun da vergi gelirlerini artracana iaret etti.

EKONOMNN BÜYÜMES çN

Palandöken, ekonomik büyüme hznn sürdürülebilir olabilmesi için farkl sektörlerde de vergi indirimlerinin deerlendirilmesine ihtiyaç olduunu belirterek, Beyaz eya, mobilya ve inaattaki vergi indirimlerinin geçtiimiz yl ekonomiye olumlu etkisini hep birlikte gördük. 2018de vergi indirimlerine yeni sektörler ilave edilerek devam edilmelidir. Otomotivde yaplan ÖTV indirimi daha da geniletilmeli ve elektronik eya gibi sektörlerde de ÖTV ve KDV indirimlerine gidilmeli. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git