“Esnaf kirasını dahi ödeyemez hale geldi”

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, bölge esnafının sıkıntılarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Esnafımız artık kirasını dahi ödeyemez duruma geldi.” dedi.

Haberler 05.03.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel dare Kurulu (GK) Üyesi Vedat Turgut, bölgede çukur siyaseti ile birlikte yaanan çatmalar ve ehir içerisinde patlatlan bombalarn ardndan yaanan süreçte, esnafn i yapamaz duruma geldiini söyledi.

Diyarbakrn Balar ilçesinde ziyaret ettii esnafn sorun ve skntlarn dinleyen Turgut, esnaf ve iverenin istikrar istediini ifade etti.

Bölgede yaanan çatmal süreç, ardndan ehir içlerinde güdülen çukur siyaseti ve sonrasnda halkn içerisinde patlatlan bombalarn esnafn ilerini en az yüzde 70-80 orannda olumsuz etkilediini belirten Turgut, hem halkn hem de esnafn rahat bir nefes alabilmesi adna Kürt meselesi bata olmak üzere bölgede yaanan skntlarn ivedilikle çözülmesi gerektiini dile getirdi.

Turgut, Diyarbakrn Balar ilçesi Emek Caddesinde bulunan esnaf ziyaret ettik. Dorusu Emek Caddesi daha önce en ilek yerelerden biriydi. Herkesin urak yeriydi. Ama özellikle son çukur siyaseti ve sonrasnda buraya yakn yerler dahil olmak üzere ehir içerisinde patlatlan bombalar esnafn ilerini yüzde 70-80 orannda olumsuz etkiledi. O günden bu yana esnaf lerimiz belki düzelir. umuduyla bekledi. Ne yazk ki beklenen olmad. Esnafmz brakn kr etmeyi, kirasn dahi ödeyemez duruma geldi. 2017 yl böyle geçince esnafmzn 2018 ylndan da pek bir beklentisi kalmam durumda. çou esnaf i yerini kapatp baka bir eyler yapma telanda. Ülkede ivedilikle bir istikrar lazm. Halk, esnaf, içi ve iveren istikrar istiyor. dedi.

Yatrm ve tevik paketleri rant kapsna dönmemeli

Açklamasnda Yatrm ve tevik paketlerine de deinen Turgut, Aldmz duyumlara göre Yatrm ve tevik paketleri ii de rant kapsna dönümü durumda. dedi.

Turgut, unlar kaydetti: Tevik ve destek sisteminin katklarn iyi irdelememiz gerekiyor. Alndktan sonra nasl harcand da incelenmeli. Tevik ve destek sistemi rant kapsna dönümemeli. Örnein köyden ehre göçün önüne geçebilme adna devlet destek ve tevik veriyor. Ama bu tevik doru yere verilmiyor. Köyle hiçbir alakas olmayan, bir gün dahi köye uramayan insanlar tevik paketinden yararlandrlyor. Köylünün almas gereken bu tevik bakasna verilince, köyde koyun yetitirmesi gerekenler o parayla baka i yapyor. Dolaysyla alnan tevikin nerede harcand incelenmedii için bu kez hayvanclk sektöründe skntlar yaanyor. Et fiyatlar artyor. Biz defaten dile getirdik, bu tür durumlar ilerde bir tramvaya yol açabilir. Esnaf ve halk rahatlatma adna Kürt meselesi bata olmak üzere bütün sorunlarn ivedilikle ve en uygun yöntemlerle, adaleti merkeze alarak çözmek gerekir.

Ana Sayfaya Git