Esnaf Kurban Bayramı'ndan umutlu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı'nın ticarete hareketlilik getireceğini belirterek, "Cirolarda bu yıl geçen yıla göre yüzde 20'nin üzerinde artış beklentimiz var." ifadesini kullandı.

Haberler 18.07.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yapt yazl açklamada, Kurban Bayram için tüm esnaf ve sanatkarlarn hazrlklarn tamamladn bildirdi.

Besicilerin kurbanlk hayvanlar pazara sürmeye baladn anmsatan Palandöken, vatandalarn Kurban Bayram taleplerini karlamak için konfeksiyoncudan terziye, bakkaldan manava, frncdan pastaneciye, arküteriden kasaba, bçakçdan bileyiciye tüm esnafn hazrlk yaptn ifade etti.

ESNAF UMUTLU

Palandöken, Kurban Bayram için ikramlklarn güvenilir esnaftan alnmas gerektiine dikkati çekerek, merdiven alt tabir edilen yerlerde üretilen tatl, börek ve çikolatadan uzak durulmas ve mahalle pastanesinin tercih edilmesi gerektiini belirtti.

Kurban Bayramnn ticarete hareketlilik getireceini vurgulayan Palandöken, unlar kaydetti:

Kurban Bayram tatiliyle küçük illerimizde de hareketlilik olacak. Bu hareketlilik esnafmza da olumlu yansyacak. Emeklilerimize verilecek bayram ikramiyesi onlarn kurban kesmesine katk salayacak. Bayram ikramiyesiyle esnafn da yüzü gülecek. Bu durum kurban kesiminden konfeksiyoncusuna, pastacsndan taksicisine yaklak 200e yakn sektöre olumlu yansyacak. Bu da piyasalarda büyük bir rahatlama ve hareketlilik meydana getirecek. Cirolarda bu yl geçen yla göre yüzde 20nin üzerinde art beklentimiz var.

Ana Sayfaya Git