Esnaf sicik affı istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların faizlerini düşürmeye başladığını ancak esnafın kredi kullanamadığını belirterek, ekonominin çarklarının dönmesi için mutlaka etkin uygulanan bir sicil affının getirilmesini istedi.

Haberler 07.11.2016 - 06:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yapt yazl açklamada, 2003 ve 2009 yllarnda Sicil Aff Kanunu çkarlmasna ramen özel bankalarn bu kanunu uygulamadn bildirerek, uzun yllardr esnaflk yapanlarn, kendilerinden kaynaklanmayan nedenlerle çeklerini, kredilerini ödeyemez noktaya gelebildiklerini ve bu durumun sicillerine ilendiini anmsatt.

SCL AFFI ART

Bankalarn esnafa, sicillerine göre kredi verdiini ifade eden Palandöken, unlar kaydetti:

Unutulmamal ki ekonomide çarklar durursa bundan en çok etkilenen yine bankalar olacak. Kredi Kayt Bürosu tarafndan tutulan sicilde olaanüstü durumlarn bilgisine de yer verilmeli. 40 yllk bir esnaf, ilk defa bir çekini veya kredi taksitini ödeyememise bunun nedeni sorularak, sicil kaytlarna ilenmeli. Ayn yerde 40 yldr faaliyette bulunduu halde sokaa çkma yasa ilan edildii için borcunu ödeyemeyenlerin sicili bozuk olarak kabul edilmemeli. Ekonominin çarklarnn dönmesi için mutlaka etkin uygulanan bir sicil aff getirilmeli.

Ana Sayfaya Git