Esnaf umutlu

1 ve 2. Sanayi Sitesindeki esnafların çoğu yeni açılacak 4. Sanayi Sitesinde dükkan alamamaktan şikayet ederken, yeni kalfalara öncelik tanınmasını istediler.

Haberler 28.03.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni ve modern bir oto sanayi sitesinin kurulmas için TOK kollar svad. Kent ekonomisine ve istihdamna katk sunmas beklenen yeni sanayi sitesi ile ilgili oto tamirci esnafnn beklentilerini Söz haber ekibi aratrd. 1 ve 2. Sanayi Sitesindeki esnaflarn çou yeni açlacak 4. Sanayi Sitesinde dükkan alamamaktan ikayet ederken, yeni kalfalara öncelik tannmasn istediler.

Mehmet Sadk Coacak, Eski sanayi sitelerindeki dükkanlar küçük ve yollar bozuk olduundan dolay yeni açlacak olan sanayi sitesinin inas bizim açmzdan iyi ama umarm. 2. Sanayide yaam olduumuz dükkan ve yol ve sorunu orda yaanmaz.

DYARBAKIRIN BÖYLE BR EYE HTYACI VARDI

Kenan Baran, Böyle bir ihtiyaç yllardan beri var. Bende ayn zamanda orann bir üyesiyim.uan bizim çaltmz sanayide problemler çok fazla. Gerek elektrik olsun gerek alt yap problemleri olsun. yerlerinin küçük olmas ve araçlar i yerimizde yeterli kapasitede yapamama problemleri olsun onun için çok büyük bir ihtiyaçt. Diyarbakrn böyle bir eye ihtiyac vard ve bunun yaplmasn biz yllardan beri istiyorduk. Yönetimimiz bunun ile ilgili büyük çalmalar yapt kendileri özveriyle uratlar. Bu iin olmas için defalarca gidip bürokratlarla, devlet büyükleriyle görütüler en sonunda Allaha ükürler olsun ki baardlar önümüzdeki ayda temelleri atlacak. yerleri büyüdü mü esnaf ona göre admn atacak yatrm yapacak. Mesela bu sanayide kimse yatrm yapmyor ben kendi i yerime hiçbir masraf yapmyorum. Masraf yapmaynca müteriye yönelikte bir hizmet verilmiyor buda kazanç kaybdr.

GENçLERN MADD MKANLARI EL VERMED çN EN çOK YER SAHPLERNE YARADI

Osman Tunç, Bölgemiz için iyi bir ey ama dükkan konusunda gençlere öncelik verilmesi daha iyi olurdu. Gençlerin de maddi imkanlar el vermedii için en çok i yeri sahiplerine yarad.1989 ylndan bu yana sanayide çalyorum sigortamz yok ,5 sene çraklk eitimi gördüümüz dönemde sigortamz yapld ama imdi örendik ki bu sadece salk için geçerli bir sigortaym emeklilik için geçerli deil yetkililere sesleniyorum bu hakk bize tanyn bizde emekli olmak istiyoruz ama sigorta giriimiz yok.

MKANLARI OLURSA DIARIDAK SZ NSANLAR SOKAKLARDAN KURTULUR

Oktay Yeti, Bence yeni yaplacak olan sanayi sitesinin gerei yok. Burada önemli olan i imkanlarnn olmasdr, fabrikalarn kurulmasdr. imkanlar olursa dardaki isiz insanlar sokaklardan kurtulur. Sadece buradaki esnaf oraya tayacaklar dier dardaki isiz insanlar çaltramazlar. Fabrikalar kurulursa halkmz kazanr esnaf kazanr ama i imkan olmaynca da sonra kimse esnaf niye kan alyor demesin. Piyasa durgun ekonomik kriz var. Halknda alm gücü yok bu sorunlar çözülmezse i yaplamaz zaten. Dou bölgelerine de yatrm yaplmyor bir ayrmclk var.

4.SANAY FAALYETE GRERSE USTALIK POZSYONUNDAK KALFALARIMIZ çN DAHA RAHAT BR AçILIM OLUR

Kazm Tursun, çok geç kalnm on yl önce bunun faaliyete girmesi gerekiyordu. uan piyasadaki dükkan kiralar 1500 ve 2000 TL den aa deil ama 4.sanayi faaliyete girerse ustalk pozisyonundaki kalfalarmz için daha rahat bir açlm olur.

MÜRACAAT ETTK AMA BZ KABUL ETMEDLER

Kadri Anl, Sitemizde yaplmas gereken çok iler var ama kimse ilgilenmiyor. Seçimden seçime bize uruyorlar ama sonla onlar kimse görmüyor. Bizde destek olacak kimseyi bulamyoruz. Yeni açlacak olan 4. Sanayi Sitesine müracaat ettik ama bizi kabul etmediler. Bir imalatç esnaf olarak bize size bal olarak dükkan yok dediler.

BRAZ GECKM BR KARARDIR DYE DÜÜNÜYORUM

Abdurrezzak Aslanta, Diyarbakra 4. Sanayi sitesi için ihtiyaç var diye düünüyorum. Buradaki dükkanlar çok küçüktür. Bize yeni bir sanayi sitesi lazm. Bura arabalar tamir ederken zorlanyoruz. Malzemelerimiz darda kalyor ve bazlar çalnyor. 4. Sanayi sitesinin kurulmas karar hatta biraz gecikmi bir karardr diye düünüyorum.

YAPAMIYORUZ !

Vedat Balaban, Yeni kurulacak saniyi sitesinin tamammiyle sanayicilere ait olmas gerekir. Maalesef yüzde 40-50sinin sanayi ile alakas yok. Millete orada torpille dükkan vermiler. Buradaki en büyük esnafz ama bize dükkan vermediler. Orada bin tane dükkan yapacaklar ama kime verdikleri belli deil. Hepimiz maduruz. Burada zaten i yapamyoruz. 2018e girdikten sonra 3 aydr hiç i yapamyoruz. le çok durgun. nsanlarn cebinde para yok. Sabahtan akama kadar oturuyoruz.

Ana Sayfaya Git