Esnaf ve tüccara e-fatura uyarısı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 1 Ocak’tan itibaren 5 bin lira üzerindeki tüm faturaların elektronik ortamda düzenlenmesinin zorunlu olacağını belirterek, “Ama esnaf ve tüccar buna hazır değil, bu konu sıkıntı yaratabilir” dedi.

Haberler 16.12.2019 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kartalolu, kamuda yaanan e-dönüümle ylbandan itibaren ticari ve mali hayattaki birçok belgenin artk elektronik ortamda düzenlenmesi gerekeceine iaret ederek, unlar söyledi:

e-fatura dönemi balyor

Biz de TÜRMOB olarak bu konuda eitimler düzenliyoruz. 1 Ocaktan itibaren 5 bin lira üzerindeki tüm faturalar için elektronik ortamda düzenleme zorunluluu getirildi. Ama esnaf ve tüccar buna hazr deil, bu konu sknt yaratabilir. Samanpazarnda, çkrkçlar Yokuunda bir esnaf 5 bin lirann üzerinde mal satnca fatura istediinizde nternete balanaym, Gelir daresinin portalna gireyim diyemez. Bir nakliyeci ya da kamyoncu da ayn ekilde. Hal Kayt Sistemi için de 1 Ocaktan itibaren tüm belgeler elektronik olarak düzenlenmek zorunda. Burada müstahsil makbuzu için sknt çkabilir. çiftçiden ürün alrken, bu makbuzun elektronik ortamda düzenlenmesi gerekiyor. Tarlada, bada, bahçede ürün alrken, elektronik belge isteniyor. Bunlar ciddi sorun olacak ifadesini kulland.

Kartalolu, 5 bin liralk rakamn 50 bin liraya çkarlmas ya da düzenlemenin ertelenmesi önerisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git