Esnafa 1500 tl nakit desteği

KORONAVİRÜS vakalarının yüzde 70 gerilediği, yoğun bakım servislerindeki doluluk oranının da yüzde 29'a düştüğü Diyarbakır'da Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi'nce iş yerleri kapalı olan 2 bin 761 esnafa 1500 TL ek nakdi destek sunulacağını ve 7 bin 362 çalışana erzak yardımı yapılacağını söyledi.

Haberler 13.01.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl genelgesiyle hafta içi saat 21.00den sonra hafta sonu da tam gün uygulanan sokaa çkma kstlamalarnn olumlu sonuç verdii Diyarbakrda, vakalar yüzde 70 orannda gerilerken, youn bakm servislerindeki doluluk oran da yüzde 29a dütü. Vali Münir Karalolu, esnafa sunulacak destek paketi ile ilgili gerçekletirilen toplantda, Büyükehir Belediyesi tarafndan son tedbirler nedeniyle i yerleri kapal olan 2 bin 761 esnafa 1500 TL ek nakdi destek ve 7 bin 362 çalana erzak yardm yaplacan açklad. Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan Alican Ebedinolu ve Diyarbakr Ticaret Odas Bakan Mehmet Kayann da hazr bulunduu toplantda Vali Karalolu, 1500 TL destein, oda kaytlarna göre ödeneceini, çalanlara verilecek yardm kolilerinin ise evlere datlacan kaydetti.

KURULAN RKET SAYISI, KAPANAN SAYISINI KATLADI

Diyarbakrda 2020 ylnda yeni kurulan irket saysnn, kapanan irket saysn katladn dile getiren Vali Karalolu, Salgn bütün iddetiyle yaadmz 2020 ylnda Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odasnn verilerine göre ehrimizde 1028 i yeri kapanrken 4 bin 556 i yeri ise açld. Yani kapanann 4 kat i yeri ie balad. Diyarbakr Ticaret Odas verilerinde de ayn umut verici tabloyu görüyoruz. Odamza kaytl 229 iletme kapanrken, 1994 yeni iletme ie balad. Yani kapanan iletmelerin neredeyse 9 kat iletme ie balad dedi.

DYARBAKIRDA YÜZDE 70E VARAN YLEME VAR

Covid-19 youn bakm doluluk orannn yüzde 29a geriledii Diyarbakrda, salgna kar mücadelenin büyük kararllkla sürdürüldüünü anlatan Vali Karalolu, unlar söyledi:

Neredeyse tamamen durdurduumuz hayata yeniden baladktan sonra salgnda yaanan art nedeniyle 17 Kasm itibaryla yeni tedbirler almak zorunda kaldk. Bu tedbirleri Cumhurbakanmz ilan etti. Akam 21.00den sonra dar çkmyoruz. Cumartesipazar günü evdeyiz. Baz esnafn faaliyetlerine kstlamalar getirdik. Baz esnafmzn ise faaliyetlerini tamamen durdurmak zorunda kaldk. Bugün 12 Ocak ve bu tedbirlerin doru tedbirler olduunu hepimiz gördük, görüyoruz. Diyarbakrmzda tüm verilerde yüzde 70e varan iyileme var. Diyarbakrdaki ihtiyaç sahibi vatandalara yaplan yardmlar da takip eden süreçte banka kartlar araclyla yaplacak. Bunun için 4 ilçede 2700 banka kart datm tamamland. 17 ilçede bu kartlarn datm devam edecek.

SALGIN SONRASINA HAZIRLIK BÜYÜK

Salgnla mücadeleye devam ederken bir taraftan da salgndan sonraki günlere hazrlandklarn belirten Vali Münir Karalolu, En yakc sorunumuz olan isizliin çözümü için i dünyamzla birlikte önemli çalmalara imza atyoruz. Yllarca kapal kalm mermer maden ocaklarmz açtk. Türk Telekomun çar merkezini ehrimizde kurduk. 112 çar Merkezimizi açtk. Organize sanayi bölgelerimizin sorunlarn çözdük. Fabrika çarklar dönmeye balad. Lojistik merkezimiz plan aamasndan, proje aamasna geçti. Mezopotamyann altn üçgeni turizm projemizi balattk. Yerli ve yabanc tur operatörleri, ehrimize yönelik tur programlar hazrlamaya balad. Surlarmz bir cazibe merkezi yapmak üzere restorasyonlarmz ilerliyor. Diyarbakrdaki 1150 kilometre yolu yeniliyoruz. Cuma günü Cumhurbakanmzn katld törenle Devegeçidi Köprüsünü açtk. çevre yolumuz, ehrimizi kuatacak ekilde ilerliyor. Millet bahçelerimiz hazrlanyor. 2021i Diyarbakrda kabuklu yemi yl ilan ettik. Mesleki eitim seferberliini balattk dedi.

Ana Sayfaya Git