Esnafa bilirkişilik görevi

TESK tarafından bakkal, marangoz, motor ustası, şoför, inşaat ustası, küçük imalatçı ya da matbaacılık yapan 166 esnafa bilirkişilik sertifikası verildi

Haberler 04.03.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), esnafn bilirkiilik mekanizmasnda görev almas için eitimler düzenliyor.

TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken, yapt yazl açklamada, konfederasyon bünyesinde bilirkiilik temel eitimleri düzenlediklerini bildirdi.

Kasm 2017den bu yana 168 kiiye bilirkiilik temel eitimi verdiklerini ifade eden Palandöken, 44ü kadn 166 kiinin sertifika almaya hak kazandn belirtti.

Bilirkiilik için meslekte 5 yllk kdem art arandna dikkati çeken Palandöken, u deerlendirmelerde bulundu:

Tekilatmz mensubu bakkal, marangoz, motor ustas, oför, inaat ustas, küçük imalatç ve matbaac esnaf eitimlere katlarak bilirkiilik sertifikas ald. Bilirkii eitimi alan esnaf ve sanatkar says maalesef yeterli deil. Esnafmzn yargda yer almas ve adaletin salanmasnda rol oynamas için bilirkiilik eitimlerine daha fazla talep göstermesi art. Ahilikten gelen esnaf ve sanatkarn yargda sözünün geçmesi, iinin ehli ustalarn meselenin çözümüne katkda bulunmas önemli. Bilirkiilerin donanm ne kadar iyi olursa yargya yansmas o kadar olumlu olacaktr.

Talepler dorultusunda bilirkiilik temel eitimlerine devam edeceklerini vurgulayan Palandöken, sertifikalarn 3 yl geçerli olacan, bu süre sonunda 6 saatlik yenileme eitimiyle yeni sertifikalarn düzenleneceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git