Esnafa can suyu kredisi

TESK Genel Başkanı Palandöken esnaf için "can suyu kredisi" talep etti:

Haberler 26.07.2021 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinden etkilenen esnaf ve sanatkarlarn yeniden ayaa kaldrlmas için faizsiz ve uzun vadeli can suyu kredisi talebinde bulundu.

Palandöken, yazl açklamasnda, salgn kstlamalarnn kaldrlmasyla esnaf ve sanatkarlarn ekonomiye yeniden kazandrlmas gerektiini bildirdi.

çarklarn dönmesi için esnaf ve sanatkarlarn ayaa kaldrlmas gerektiine iaret eden Palandöken, Salgnn cefasn en çok çeken kesim olan esnaf ve sanatkarlarmzn biriken borçlarn ödeyebilmesi için sfr faizli, 6 ay geri ödemesiz ve uzun vadeli can suyu kredisi verilmeli. ifadesini kulland.

ESNAFA CAN SUYU KREDS

Palandöken, esnafa yönelik son can suyu kredisinin 13 yl önce verildiini anmsatrken, unlar kaydetti:

Özellikle faaliyetleri tamamen durdurulan esnafmzn sfr faizli krediden yararlanmasnn önü açlmal. Kstlamalar nedeniyle kahvehane, kraathane, çay oca, kantinci, krtasiyeci gibi çok sayda esnafmz büyük sknt yaad. imdi bu skntl sektörlerdeki esnafmz yaplandrmaya ramen birikmi borçlarn, SSK ve Ba-Kur primlerini ödeyemiyor. Esnafmzn birikmi borçlarn kapatmas için can suyu kredisi olmazsa olmaz. Esnafa salanan her türlü destein ekonominin çarklarn döndürdüü ve piyasaya olumlu yansd unutulmamal.

Ana Sayfaya Git