Esnafa corona virüs desteği

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pekcan, "Esnafın kredi ödemeleri faizsiz olarak ertelendi. Çek ödemeleri ile ilgili yeni kredi paketi açıklandı.

Haberler 04.04.2020 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan canl yaynda gündeme ilikin önemli açklamalarda bulundu. Esnafa müjdeleri duyuran Pekcan, koronavirüs frsatçs firmalar hakknda ise, 10 katna kadar ceza verme yetkimiz var. dedi. Bakan Pekcann açklamalarndan satr balar: Koronavirüs insan hayatn etkiledii kadar, ticari hayat da etkiledi. Mart ay için 13.4 milyar dolarlk ihracat büyük baar.

DEMRYOLU LE TCARETE AIRLIK VERMEMZ LAZIM

Snrlarda temassz ticaret dönemiyle ilgili konuan Pekcan, Tampon bölgede sürücü deiiyor, ürün böyle geçiyor. Irak ile ticaretimizde 1500 tra ulaacaz. D ticaretimizin sadece yüzde 1i demiryolu ile yaplyor. Demiryolu ile ticarete arlk vermemiz lazm. dedi.

hracat alannda bütün sektörler salgndan etkileniyor. Mart aynda ihracat etkilenen sektörlerin banda otomotiv ve hazr giyim geliyor. Bunun dnda demir çelik, elektronik eya ve kimya, makine ve tektsil ham maddeleri de etkilendi.

ESNAFA KORONAVRÜS DESTE

Cumhurbakanmz esnafmz için talimatlar verdi ayrca Hazine ve Maliye Bakanmza da teekkür ediyoruz. Esnafn kredi ödemeleri faizsiz olarak ertelendi. çek ödemeleri ile ilgili yeni kredi paketi açkland. Destek paketleri istihdamn sürmesi için çkarlyor.

KORONAVRÜS FIRSATçILARINA AIR DARBE!

Koronavirüs frsatçlarana deinen Pekcan, Fahi fiyatlarla ilgili yaplan incelemede 7 bin 400 firmadan savunma istedik. 10 katna kadar ceza verme yetkimiz var. dedi.

Sanal Ticaret Akademisi hakknda Pekcan, Tam bir akademik program, sonunda sertifika veriyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git