Esnafa müjde: Yüzde 25'ten inecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dükkanı kira olan esnaftan yüzde 25 oranında alınan stopajın daha aşağı çekileceği müjdesini verdi.

Haberler 22.01.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken, Ankara Bakkallar ve Bayiler Odasnn 26. Olaan Kongresine katld. Burada bir konuma yapan Palandöken, Türkiyedeki bütün esnaf ve zanaatkar kendisinin temsil ettiini söyledi. Hafta tatil ruhsatn kaldrdklarn, 4 yldr üyelerden aidat almadklarn belirten Palandöken, bugüne kadar hiç kimseyi kapdan çevirmediini, her arayann yannda olduunu ifade etti. Dükkan kira olanlarn artk kira stopajn yüzde 25 olarak ödemeyecei müjdesini de veren Palandöken, ÖTVnin indirilmesi ile ilgili de bir çalma yaptklarn vurgulad.

Bakkallar ve Bayiler Odasndan 17 yldr maa almadn belirten Palandöken, Sokak aralarna kadar zincir marketler girdi. çözümü nasl olacak? Kanunla olacak. Müracaat ettik, Anayasa Mahkemesine götürdük. Hatta perakende yasasn da çkarttk. 1.5 yldr perakende yasasnn yönetmeliklerini bekliyoruz. Sokak arasna gelip senin dükkannn yannda dükkan açlmasnn önlenmesi için i yeri açma ruhsatn da 2019 ylndan sonra meslek odalarna verdik. Bu haksz rekabet ortadan kalkacak. Yönetmelikler çkacak ve bakkal kardelerim bu iten kurtulacak diye konutu.

Esnafa müjde: Yüzde 25ten inecek

Palandöken, konumasn öyle sürdürdü:

Alkol satanlar bizim halimiz ne olacak? diyor. Akam saat 22.00den sonra dükkana geliyor, tutana tutuyor ve bir tane bira sattysan 36 bin lira ceza ödüyorsun. Dükkandaki maln tamamn verse 36 bin lira deil. Sen uyuturucu madde mi satyorsun. Bonzai satana bile 167 lira Kabahatler Kanununa göre ceza kesiyorlar. Siz ruhsatl dükkannzda bir müterinize 22.00den sonra sat yaptnz, 36 bin lira. Bundan sonra biraz daha rahat edeceksiniz. Önümüzdeki günlerde bunlara hep birlikte ahit olacaksnz.

Halk ekmeklerin artk büfelerde de satlmas yönünde bir talep olduunu kaydeden Palandöken, Bunu size soracaz. Özel frnlardan aldnz gibi kar marj yüksek deil ama netice itibariyle ekmek almaya gelen baka eyler de alr. Bundan sonra da sizin talepleriniz ne olursa olsun ben o talepler için çalmaya devam edeceim açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git