Esnafa ruhsat kolaylığı sözü

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, esnafın kolaylıkla ruhsat sahibi olması için kolaylık sağladıklarını söyledi.

Haberler 03.03.2022 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakr-Mardin karayolu üzerinde bulunan Diyarbakr Oto Galericiler Sitesini ziyaret ederek esnaflarla bir araya gelen Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, daha önce birçok kurum üzerinden yürüyen ilemleri tek balk altnda topladklarn ve 30 bini aan ruhsat ücretini de 4 bin liraya kadar düürerek esnaf dostu belediyecilik örnei ortaya koyduklarn söyledi.

Beyolu, Gayemiz bütün esnaflarmza yardmc olmaktr. Bu amaçla bütün ilemleri kolaylatrdk, ilçemizdeki tüm galerici esnaf için ruhsat ücretini de 4 bin liraya kadar düürdük. Belediyeye davet ediyoruz, 1 ay içerisinde bu ii beraber çözelim. dedi.

ESNAFA RUHSAT KOLAYLII

Diyarbakr-Mardin karayolu üzerinde bulunan 57 iyerinden oluan Diyarbakr Oto Galericiler Sitesini ziyaret eden Beyolu, esnafn sorun ve taleplerini dinleyerek incelemelerde bulundu.

Esnafn huzur içerisinde çalmasna önem verdiklerini belirten Beyolu, Burada 57 esnafmz var. Sadece 11 iyerinin ruhsat var. Biz dier iyerlerinin de ruhsatlandrlmasn istiyoruz. Ticaret ve Sanayi Bakanlnn bu konuda yönetmelii var. 31 Temmuzdan sonra yetki belgesi olmayanlarn internetten sat yapmas, ilan vermesi dahi yasaklanacak. Bizim bu konuda esnafmza yönelik balattmz bir çalma var. Daha önce birçok kurum üzerinden yürüyen ilemler vard. Biz onu tek balk altnda birletirdik. Kurumlar tek tek dolamak yerine hepsini belediye çats altnda çözüyoruz. Ruhsat ücretinden tüm ilemlere kadar her alanda belediyecilikte milat olan kolaylklar salyoruz. dedi.

Kimsenin ceza almasn istemediklerini anlatan Beyolu, bu yüzden 2 Nisan tarihine kadar esnafa süre verdiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git