Esnafın kamuya olan borçlarına yapılandırma istemi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın kamuya olan borçlarının, 2021'den itibaren ödenmeye başlanacak şekilde yeniden yapılandırılmasını istedi.

Haberler 11.05.2020 - 23:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yazl açklamasnda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn ile mücadelede normallemenin adm adm baladn belirtti.

Esnafn kamuya olan borçlarnn 2021den itibaren ödenmeye balanacak ekilde yeniden yaplandrlmasn talep eden Palandöken, u deerlendirmelerde bulundu:

ESNAF BORCU YAPILANDIRILSIN

Bu zorlu dönemi atlatabilmek için devletimizin her zamankinden daha fazla gelire ihtiyac var. Ödenemeyen vergi ve primler devlete de bu dönemde büyük yük olacak. Unutmayalm ki daha önceki borç yaplandrmalarndan devletin kasasna 70 milyar lira para girdi. Dolaysyla hem devletin gelir elde etmesi hem de esnafn borçlarndan kurtulabilmesi için her zamankinden daha fazla yaplandrmaya ihtiyaç var. Yurt dnda elde edilen gelirlerin yurt içine getirilmesi için varlk bar, vergi bar, imar bar ve birikmi borçlarn yaplandrlmas gibi düzenlemeler en ksa zamanda hayata geçirilmeli.

Ana Sayfaya Git