Esnafın umudu Ramazan

1 Mart’tan itibaren başlayan yeni “kontrollü normalleşme” sürecinde de beklediğini bulamayan Güneydoğu esnafı, umudunu Ramazan ayına bağladı.

Haberler 22.03.2021 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Covid-19 salgn nedeniyle ilerinin durma noktasna geldiini belirten esnaf, kontrollü normalleme sürecinde de ilerinin açlmamasndan yaknyor. Ekonomide derin yaralar brakan Covid-19 salgn hem halk hem de esnaf halen olumsuz etkilemeye devam ediyor. Halk, temel gda ürünleri bata olmak üzere birçok ürüne art arda yaplan zamlardan ve ihtiyaçlarn pahallktan dolay alamamaktan dert yaknrken esnaf ise ürünlerini satamamaktan ikyet ederek tek umutlarnn Ramazan ay olduuna dikkat çekiyor.

Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salgn insanlar salndan etmenin yan sra ekonomilerine de ciddi anlamda zarar vermeye devam ederken uzun süredir sokaa çkma ve dier kstlamalardan dolay i yapamayan birçok esnaf, kontrollü normalleme ile birlikte ileri ksmen de olsa açld. Salgnn etkisi nedeniyle zor bir dönemden geçen esnaf, normalleme ile bekledii rabeti görmezken biriken kiralarn, faturalar ve çaltrdklar personelin maalarn bile ödemekte zorluk çekiyor. Ticari olarak aradn bulamayan esnaf, umudunu Ramazan ayna brakt.

Hafta sonu uygulanan sokaa çkma kstlamasnn kaldrlmasnn ardndan bir nebze de olsa ilerin açldn ancak istenilen düzeyde olmadn ifade eden esnaf, satlarn ise düük olduunu ve Ramazan aynn yaklamasyla ilerinin normale dönmesini ve satlarnn artmasn bekliyor. Covid-19 salgn nedeniyle bekledikleri hareketlilii bulamadklarn ve bundan dolay da umutlarn 11 ayn sultan Ramazan ayna baladklarn belirten Esnaflar, Ramazan ay hazrlklarna balad. Ramazan ay ile birlikte ilerinin eski bereketine kavumasn beklediklerini belirten arküteri ürünleri satan Arif imek, esnafn tek umudunun Ramazan ay olduunu söyledi.

Umudumuz Ramazan aynn gelmesidir

Kstlamalardan sonra bir nebze de olsa esnafn biraz rahatladn belirten imek, Ramazan ay da yaklayor. Bütün umudumuz Ramazan aynn gelmesidir. nallah daha hareketli günler bekliyoruz. u anda satlarmz normalin biraz üzerindedir. Fakat Ramazan ayna doru biraz daha bir hareketlilik bekliyoruz. Satlarn artmasn umut ediyoruz. Hem Ramazan ay hem de bizim peynir sezonumuz balyor. Ramazan aynn gelmesiyle peynir sezonunun hareketlenmesini bekliyoruz. Yeni peynirlerde gelmeye balad. Henüz fiyatlar daha uygun. Ramazan ay öncesi müterilerimizden bir ilgi bekliyoruz. Kahvaltlk ürünler rabet görüyor. dedi.

Ramazan aynda peynir sezonu ile birlikte bir hareketlilik balayacak

Ramazan ayn umutla beklediklerini belirten Fatih Tbk ise, nallah umudumuz ilerin açlmasdr. 11 ayn sultan Ramazan ay geldiinde umudumuzla, hazrlmzla Ramazan ayn bekliyoruz. Esnaf olarak ürünlerin en kalitelisini getirmeye çalyoruz. Pandemi nedeniyle ince dokuyup sk eliyoruz. Ramazan aynda kahvalt ürünleri tercih ediliyor. Antep peyniri sezonumuz da yaklayor. Ramazan aynda peynir sezonu ile birlikte bir hareketlilik balayacak. ifadelerini kulland.

nallah Ramazan aynda ilerimiz daha iyi olacaktr

Ramazan ay öncesi bir al veri hareketlilii beklediklerini belirten Ekrem Kadifeci de unlar söyledi. Pandemi nedeniyle hafta sonu uygulanan sokaa çkma yasaklarndan dolay çok skntlar çektik. 2-3 haftadr sokaa çkma yasaklarnn kalkmasyla birlikte ilerimiz biraz açld ama umudumuz 11 ayn sultan Ramazan aydr. Ramazan ayndan çok umutluyuz. Müterilerimizde doal ver yöresel ürünleri anlamnda hizmet ediyoruz. Umudumuz bu virüsün ve yasaklarn tamamen kalkmasdr. Ondan sonra daha da iyi olacana inanyoruz. 11 ayn sultan Ramazan ay bereket aydr. nallah Ramazan aynda ilerimiz daha iyi olacaktr. Pandemi sürecini kolay atlatamyoruz.

Ramazan ay öncesi biraz bir hareketlilik var

Salgn sürecinin esnaf için biraz skntl geçtiini belirten Aydn enkaya da, Pandemi nedeniyle bir yldan beri ilerimiz biraz durgundu. Ama bizlerde siparileri kargo üzerinden gönderdiimiz için biraz hareket vard. nallah Ramazan ay da geliyor. Gaziantep dndaki müterilerimiz de sipari veriyor. Siparileri kargo ile gönderiyoruz. nallah Ramazan ay öncesinde de bir hareketlilik beklentimiz var. nallah daha iyi olacak. eklinde konutu.

Umudumuz Ramazan aydr

Salgn nedeniyle zor günler geçiren esnafn umudunun Ramazan ay olduunu belirten Hasan Kereci de, Umudumuz Ramazan aydr. Ramazan ayna çok güveniyoruz. Ramazan ay rahmet ve bereket aydr. Bereket ayndan umutluyuz. Ramazan ay öncesi de bir canllk olacak. Pandemi nedeniyle halkmz ve esnafmz biraz çok yprand. çou esnaf bu süreçte zarar etti. nallah pandemi nedeniyle yaadmz sknty atlatrz. temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git