Esnafın yüzü "kuş yuvaları" ile güldü

Van'da iş yerlerinin bulunduğu sokağı canlandırmak ve kuşlara yeni yuva oluşturmak amacıyla bir grup esnaf "Kuş Evi Projesi" başlattı.

Haberler 30.04.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

pekyolu ilçesindeki Hacbaba sokak esnaf, i yerlerinin ekonomik hareketliliini artrmak amacyla kendi imkanlaryla hazrladklar 150 ku yuvasn gökkua renklerine boyad.

Yuvalar çelik halat yardmyla metrelerce yüksee asan esnaf, böylece sokan ilgi oda haline gelmesini salad. Ksa sürede vatandan urak yeri haline gelen sokak, ekonomik canlla da kavuarak esnafn yüzünü güldürdü.

- Ku cvltsnn eksik olmad bir sokak yapacaz

Sokakta esnaflk yapan Aydn Demir, AA muhabirine yapt açklamada, proje ile insanlarn i yerlerini açarken daha mutlu olduunu anlatt.

Ku yuvalarnn salam olmas için özel malzemeler kullandklarn belirten Demir, Biz burada sadece kendi ilerimizin artmas için deil kularn da bir yuva kazanmas için bu projeyi gerçekletirdik. Sokaklarmzn güzellemesini, insanlarn dolarken mutlu olmasn istedik. Önceden sokaklarmz çok kötü görünüyordu ama imdi durum çok farkl. dedi.

Demir, kentte kularn bazen yuva bulmakta zorlandn anmsatarak, unlar dile getirdi:

Projeyi balattktan sonra esnafn ilerinde canlanma oldu. Hem de çevremiz güzelleti. u anda havalarn souk olmas nedeniyle kular tam olarak gelmedi. Ksa bir süre içinde kular gelip yeni yuvalarna sahip çkmaya balayacaklar. Bu ekilde hem kularn hayatnda hem de esnaf arkadalarmzn iinde bir farkllk olacak. Projemizle cvl cvl ku seslerinin olutuu bir sokak yaratacaz. Ku cvltsnn eksik olmad bir sokak yaratacaz ve insanlar burada huzur bulacak.

- Ekolojik duruma bakarak ku yuvalar yaptk

Esnaf Ömer Sürücü de özellikle sokak hayvanlarna kar duyarl bir toplum olduklarn belirterek, bu amaçla projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Vatandalarn ilgisinden memnun olduklarn anlatan Sürücü, Projemizle insanlara nezih, güzel ve temiz bir ortam sunmak istedik. limizin ekolojik durumunu göz önünde bulundurarak ku yuvalarn yaptk. Projeyle çok iyi geri dönüler aldk. ranl turistler sokamza akn etmeye balad. Yuvalar gördüklerinde çok arp, beendiler. Buraya gelen vatandalar fotoraf çektirmeden gitmiyor. Sokamz bir ay içinde helin sokak ismiyle anlmaya balad. diye konutu.

Ana Sayfaya Git