Esnafla buluştu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Pandemi sürecinde iş dünyamız da esnafımız da vatandaşımız da tüm dünya gibi etkilendi. Bakanlık olarak her zaman iş insanımızın ve esnafımızın yanındayız." dedi.

Haberler 06.02.2021 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Pekcan, beraberinde Vali Münir Karalolu, TESKOMB Genel Bakan Abdulkadir Akgül ve TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken ile Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliini (DESOB) ziyaret etti.

Burada DESOB Bakan Alican Ebedinolu, esnaf ve sanatkarla görüen Pekcan, yapt konumada, kadim kent Diyarbakrda bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Diyarbakrdaki i dünyas, esnaf ve sanatkarlarn skntlarn tekrar deerlendirme frsat bulduklarn belirten Pekcan, tüm dünyann skntl bir süreçten geçtiini vurgulad.

BU SÜREC YÖNETMEK çN EL BRLYLE çALIIYORUZ

Pekcan, Türkiyenin salk altyapsyla salk alannda dünyann çok gelimi ülkelerinin birçounu dahi geride braktn, ekonomik alanda da birçok ülkeden çok daha iyi durumda olduunu belirtti.

Pandemi sürecinde i dünyamz da esnafmz da vatandamz da tüm dünya gibi etkilendi. Bakanlk olarak her zaman i insanmzn ve esnafmzn yanndayz. Sayn Cumhurbakanmzdan aldmz güç ile onun liderliinde bu süreci yönetmek için el birliiyle çalyoruz. diyen Pekcan, pandemiye bal yeniden destek mekanizmalarnn, ertelemelerin gözden geçirilebileceini kaydetti.

Ay Türkiyenin etkili bir ekilde kullanmaya baladn ifade eden Pekcan, Bütün temennimiz pandeminin en ksa zamanda sona ermesi ve i yaantmza, normal yaantmza, normal sürece dönebilmemiz. diye konutu.

Pekcan, gelir kayb ve kira desteinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kii tacirler için bavuru süresini 31 Marta kadar uzattklarn hatrlatt.

Diyarbakrda geçen sene iki kez d ticaret eitim semineri verdiklerini, son 2 senede kente 3 milyon 700 bin lira ihracat destei saladklarn dile getiren Pekcan, her türlü destei ve eitimi vermeye hazr olduklarn ancak Diyarbakrn da ihracat biraz daha kente yarar ölçülere çkarmas gerektiine inandn söyledi.

Sanal ticaret akademilerinin bulunduunu, giriimcilik, iç ticaret, d ticaret, e-ticaret eitimleri verdiklerini anlatan Pekcan, esnafa yönelik de e-ticaret ve ihracat eitim destei sunduklarn belirtti.

Pekcan, nallah Diyarbakrdaki i insanmzn, esnafmzn hem ticaret hem de ihracat alannda daha salam ve emin admlarla güçlerine güç katmalar için Bakanlk olarak tüm desteklerimizle yannda olmaya devam edeceiz. ifadesini kulland.

Vali Karalolu da Diyarbakrda esnaf ve sanatkarlara salanan desteklerle ilgili bilgi verdi.

Bakan Pekcan, Diyarbakrdaki temaslar kapsamnda esnaf ziyaret etti, sorun ve talepleri dinledi.

Ana Sayfaya Git