Esnaflara Saat Uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın ürün bazında ruhsat alma imkanının olmadığını belirterek, "Esnaf, dükkanı kiralarken işletme ruhsatını dikkate alıyor. Dükkanın açılış ve kapanış saatlerinde de işletme ruhsatına göre hareket edilmeli." ifadesini kullandı.

Haberler 17.12.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yazl açklamasnda, tekel bayisi iletmelerin alkollü içki sat yasa nedeniyle madur olduunu ve vatandala kar karya kaldn bildirdi.

Esnaftan saat 22.00den sonra dükkann kapatmasn istemenin çifte standart olduunu savunan Palandöken, alkol sat yapan alveri merkezlerinin 23.00e kadar açk olduuna dikkati çekti.

Palandöken, unlar kaydetti:

Esnaf, dükkan kiralarken iletme ruhsatn dikkate alyor. Dükkann açl ve kapan saatlerinde de iletme ruhsatna göre hareket edilmeli. Neticede esnaf kapal iede alkol sat yapyor. Esnafn ürün baznda ruhsat alma imkan yok. Zaten bir dükkanda iki ruhsat olmaz. Saat 22.00den sonra alkol sat yasa balyor diye esnafn para kazanaca dier ürünlerin de sat engellenmi oluyor. Esnafn vatandala kar karya kalmamas için bu konudaki maduriyetinin giderilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git