Esnafta Hareketlilik Yok!

Diyarbakır’da Ramazan ayı öncesi beklenen hareketlilik bu yıl yaşanmadı. Durgunluğu yaşanan ekonomik sıkıntılara bağlayan esnaf, ümitlerini bayram öncesine ertelediklerini belirtti.

Haberler 15.05.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda her Ramazan ay öncesi yaanan hareketlilik bu yl yerini durgunlua brakt. Vatandan Ramazan ay alverii için urak yerlerinden olan Suriçinde esnaf, bu yl beklediini bulamad. lçede bulunan Gazi ve Melikahmet caddelerinde ksmen hareketlilik olsa da bu satlara yansmad. Yaanan durgunluu ekonomik skntlara balayan esnaf, bayram öncesi alverite hareketlilik yaanmasn ümit ediyor.

Fiyatlarda art var

Esnaf Fesih Cengiz, ticaret hayatnda skntlar yaadklarn ancak bunu en ksa zamanda atlatmay ümit ettiklerini kaydetti. Ramazan aynn slam alemine hayr ve bereket getirmesini dilediklerini söyleyen Cengiz, Sadece Diyarbakr deil dünya genelinde ticarette sknt var. nallah bu tersine döner. Temennimiz Ramazan aynn hayrna, bereketine düzelir. Sknt u anda çok büyüktür. Özellikle esnaf ticaret yapamyor. Büyük marketler iin büyük rantn alyor. Onun için küçük esnaf biraz zor durumdadr. Umutluyuz, bir ey olmaz. Bir müddet eziyet ve sknt çekeriz ama ferahlk gelecektir. Fiyatlarda bir art var. Özellikle döviz ald ban gitti bu çok etkileyecektir. Her Ramazan aynda bir de frsatçlar var. Ramazan aynda millete daha ucuz gda vereceine frsatçlk yapp fiyatlar arttryorlar dedi.

Hiç kimsenin cebinde para yok

Ramazan aynda genellikle durgunluk yaandn belirten esnaf Vahit Abdiolu ise fiyatlarda art olduunu söyledi. Abdiolu, unlar kaydetti:

Her ey artyor. Geçtiimiz yl etin kilosunu 25 liraya alrken bu yl Ramazan aynn gelmesiyle baz frsatçlar bunu arttrd. Bunlara gda teröristleri diyoruz. Et u an 50 lira. Halbuki ne kadar ucuz olursa Ramazan aynda daha iyi, daha güzel, daha ucuz gdalar olsa çok daha güzel olacak. Ama maalesef baz insanlar bunu kötüye kullanyor. Allah onlar hidayet etsin. Esnafn u an bir beklentisi yok. Bir kere ortamn düzelmesi lazm. Büyük AVMler u anda gayet güzel.

Ana Sayfaya Git