Esnaftan faizsiz kredide limit artırımı isteği

TESK Genel Başkanı Palandöken "Kaybolmaya yüz tutan meslek gruplarına ve 1 yıllık ustalık belgesi olan genç girişimcilere verilen faizsiz kredilerin limiti mutlaka artırılmalı"

Haberler 31.12.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, kaybolmaya yüz tutan meslek gruplar ile 1 yllk ustalk belgesi olan genç giriimcilere verilen faizsiz kredilerin limitinin artrlmas gerektiini belirtti.

Palandöken, yazl açklamasnda, kaybolmaya yüz tutmu mesleklerde faaliyet gösteren esnafa verilen sfr faizli kredi desteinin 2018de de devam edeceini anmsatt.

Faizsiz kredi desteinde en az 3 yl olan ustalk belgesi artnn, 2018den itibaren 1 yl olarak uygulanacana iaret eden Palandöken, söz konusu kararn genç giriimcilere yeni imkanlar salarken kaybolmaya yüz tutmu mesleklerin ayakta kalmalar için de bir frsat oluturduuna dikkati çekti.

KREDDE LMT ARTIRIMI

Sfr faizli kredilerle giriimci esnafn desteklenmesinin ülke ekonomisine büyük katk salayacan vurgulayan Palandöken, unlar kaydetti:

Kaybolmaya yüz tutan meslek gruplarna ve 1 yllk ustalk belgesi olan genç giriimcilere verilen faizsiz kredilerin limiti mutlaka artrlmal. 2015 ylndan bu yana devam eden sfr faizli kredi desteklerinin limitleri günümüz ekonomik artlarna göre yeniden güncellenerek 30 bin liradan 50 bin liraya çkarlmal. Esnaf ve sanatkarn sfr faizli kredilere ulamasnn önündeki tüm engeller kaldrlmal. 2018de verilecek sfr faizli ve daha yüksek limitli krediler sayesinde hem giriimci esnaf saymz artacak hem de kaybolmaya yüz tutan meslek kollar canlanm olacak.

Ana Sayfaya Git