Esnaftan sicil affı talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafımızın krediye ulaşması için tüm bankaların uygulaması zorunlu olan etkin bir sicil affı çıkarılmalı" dedi.

Haberler 09.08.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarlarn birikmi prim borcunu ödeyerek emekli olabilmesi için salanan kredi imkanndan binlerce esnafn sicil engeli yüzünden yararlanamadn belirterek, Esnafmzn krediye ulamas için tüm bankalarn uygulamas zorunlu olan etkin bir sicil aff çkarlmal. ifadesini kulland.

KARA LSTEYE GREN ESNAF

Palandöken, yapt yazl açklamada, bankalarn esnaf ve sanatkarlara mali sicilinden dolay kredi vermediklerine dikkati çekerek, kara listeye giren ve borcu bulunmayan esnafn bu listede tutulmasnn hakszlk olduunu vurgulad.

Kredilerin sudan sebeplerle engellenmemesi gerektiinin altn çizen Palandöken, unlar kaydetti:

Esnafmzn birikmi prim borcunu ödeyerek emekli olabilmesi için salanan kredi imkanndan binlerce esnafmz sicil engeli yüzünden yararlanamad. Protokol imzalanrken Kredide sicil engeli olmayacak denilmesine ramen bankalarn esnafn sicilini bahane ederek kredi vermedii yönünde ikayetler her geçen gün büyüyor. Zaten esnafmz emekli olmak için kredi çektiinde ödeyecei miktar emekli aylndan kesiliyor. Emeklilik bekleyen esnafmzn yüzünün gülmesi için acilen yeni bir yasal düzenleme yaplmas kaçnlmaz. Esnafmzn krediye ulamas için tüm bankalarn uygulamas zorunlu olan etkin bir sicil aff çkarlmal.

BANKALARIN NSAFINA BIRAKILMAMALI

Palandöken, esnafn bankalarn insafna braklmamas gerektiini belirterek, bankaclkta kara liste olarak adlandrlan geçmie dönük olumsuz bilgilerin emekli olacak esnaf için kullanlmamas gerektiini ve etkin bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesinin önem tadn bildirdi.

Ana Sayfaya Git