Esnaftan vergi indirimi talebi

"Vergi indirimleri vatandaşın alım gücünü artıracağı için piyasaları canlandıracak, aynı zamanda enflasyonun da azalmasını sağlayacak"

Haberler 30.04.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, vergi indirimlerinin gündeme gelmesinin esnaf camiasn umutlandrdn belirterek, Vergi indirimleri vatandan alm gücünü artraca için piyasalar canlandracak, ayn zamanda enflasyonun da azalmasn salayacak. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, akaryaktta yaplacak vergi indiriminin piyasalara olumlu katk sunacana iaret etti.

Uzun zamandr akaryaktta vergi indirimi yaplmas gerektiini dile getirdiklerini anmsatan Palandöken, Beklediimiz vergi indirimlerinin gündeme gelmesi tüm esnaf camiasn umutlandrd. Vergi indirimleri vatandan alm gücünü artraca için piyasalar canlandracak, ayn zamanda enflasyonun da azalmasn salayacak. Ticari araçlarda kullanlan akaryaktn vergisi daha fazla azaltlrsa bunun enflasyondaki etkisi de daha fazla olur. deerlendirmesinde bulundu.

BEYAZ EYEDA VERG NDRM

Geçen yl beyaz eya ve mobilyada yaplan vergi indirimlerinin de ekonomiye olumlu etkisi olduunu ifade eden Palandöken, unlar kaydetti:

Özellikle elektronik ürünlerde, beyaz eyada ve küçük ev aletlerinde bir kez daha geçici süreli vergi indirimine ihtiyaç var. Bu indirimleri baz sektörlerde canllk salamay çalmak gibi görmemek gerekir. Bu sektörlerdeki indirim önce bunlara bal yan sektörleri, ardndan da çarpan etkisiyle dier tüm sektörleri etkiler. Ayrca otomotiv sektöründe yaplacak geçici bir vergi indirimi de ekonomide çok büyük bir etki yapacaktr. Vergi indirimleri bir an önce hayata geçirilmelidir.

Ana Sayfaya Git