Ev alacaklar müjde!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl uyguladıkları yüzde 20 indirim kampanyasının bugün başladığını söyledi.

Haberler 24.04.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakanlk Toplu Konut daresi (TOK) Bakan Ergün Turan, yapt yazl açklamada, bu ylki indirim kampanyasnda esnek ödeme plan yaptklarn vurgulayarak, Yüzde 20 indirim kampanyamzdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandalarmz da yararlanabilecek. Borcun tamamn kapatamayacak vatandalarmz borç bakiyesinin yüzde 25inden az olmamak artyla yaptklar pein ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasndan faydalanabilecek ifadelerini kulland.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve i yeri alclarnn 24 Nisan-18 Mays 2018 tarihlerinde ilgili bankaya bavurabileceklerini belirten Turan, Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandalarmzn son bavuru tarihine kadar bavurularn yapmas gerekir. Bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda söz konusu indirim oranndan yararlanlmas mümkün olmayacak. bilgisini verdi.

YÜZDE 20 NDRM BALADI

ndirim uygulamas kapsamna alnan projelerdeki konut ve i yeri alclarnn bavuru tarihi itibaryla TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmamas gerektiini aktaran Turan, öyle devam etti:

Kampanyamzdan, satlar 2016 yl sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksidi 2016 yl sonuna kadar balam olan konut ve i yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasna dahil edilmemitir.

Turan, kampanyalarn belirli prosedürlere ve vatandalarn durumuna göre yapldn ifade ederek, Yaz aylarnda indirim kampanyas yaptmzda birçok vatandamz köyünde oluyor, tatilde oluyor. Bunun için indirim kampanyamz bahar aynda yapyoruz. ifadelerini kulland.

TOK Bakan Turan, geçen yl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik indirim kampanyasndan 17 bin 706 kiinin faydalandn, 950 milyon 767 bin liralk borcun kapatldn bildirdi.

Turan ayrca, kampanya kapsamndaki konut alclarnn borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Sat Sözlemesini imzalam olduklar arac bankalardan 0,99 faiz oranyla konut kredisi kullanabileceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git