Ev hanımı isot üretip mahallede patron oldu

Şanlıurfa’da ev hanımıyken aldığı mikro krediyle isot üretmeye başlayan Hürriyet Türki, mahallesindeki kadınlara iş kapısı açarak patron oldu.

Haberler 04.09.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada yaayan 3 çocuk annesi Hürriyet Türki, yaklak 10 yl önce anlurfa Büyükehir Belediyesinin verdii mikro krediyle kendi iini kurdu. Kn kadnlara örgü ii verip, yazn da ev yapm isot yaptran Türki, hem kendi ailesini geçindiriyor hem de 20 kadnn evine ekmek götürmesini salyor. Yaz aynn gelmesiyle birlikte sokakta kadnlarla birlikte biber temizleyip kurumaya brakan Türki, isot yapp Türkiyenin deiik illerine gönderiyor.

Ald mikro kredi ile kendi mahalle ve sokanda oturan 20 kadna i imkan salayan Hürriyet Türki, Mikro kredi sayesinde aldm parayla biber ii yapyoruz. Kadnlar yanmda çalyor. Hem kendi mutfak masraflarn çkaryorlar hem de çocuklarn okul masraflarn çkaryorlar. Daha önce ev hanmydm. Arkadalarn sayesinde tandm ve kredi çekmeye baladm. El ii yapyorum, diki dikiyorum, biber yapyorum. Bugün biber yapyorum. Evimin ihtiyacn alyorum, istediim yeri geziyorum, giyiniyorum dedi.

Evimize ekmek götürüyoruz

Mahallede oturan ve dier kadnlar gibi sokakta biber temizleyen Gülsev Türki, elerinin fazla para kazanamadn, bu imkan sayesinde evine ekmek götürmeye baladn dile getirerek, Evimizin eksiklerini alyoruz. Evimiz yakn, çocuklarmza bakyoruz. Mutfak masraflarmz karlyoruz. O olmasayd yapamazdk, onun sayesinde yapyoruz. çi olarak çalyoruz. Elimize para geçiyor. Mikro kredi olmasayd bu ii baaramazdk. Elerimizin fazla bir geliri yok. Kn el ileri ile urayoruz, yazn ise isot yapyoruz ifadelerini kulland.

Kadnlara her türlü imkan salyoruz

Kadnlarn ev ekonomilerine katk salamalar için her türlü imkan salamaya çaltklarn söyleyen anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, anlurfa Büyükehir Belediyesi olarak maddi imkanlar kstl kadnlarmza kendi ilerini yapabilmeleri için mikro kredi destei salyoruz. Nedir mikro kredi, çalabilecek durumdaki kadnlara küçük bir sermaye verilerek onlara gelir getirici faaliyetlerde bulunmalar için destektir. Amacmz kadnlarn ekonomik hayata katk sunmas, üretken hale gelmeleri için yatrm yapmalarn salamaktr. Böylece mikro ölçüden balayp makro boyutlara uzanan bu projeyle kadnlar arasnda yardmlama ve dayanma bilincini kazandryoruz. Malumunuz ehrimizin dört bir tarafnda isot çkartma tatl telann zirvede yaand günlerdeyiz. Hürriyet Türki hanm kardeimiz de Büyükehir Belediyemizden mikro kredi destei alarak kendi mahallesinde isot yapyor. Binbir emek ve zahmetle yapt yöresel lezzetimiz isotu hem Urfada hem de tüm Türkiyede pazarlyor. Hürriyet hanm mikro kredi desteiyle yazn isot, biber salças ve domates salças yaparak hem kendine hem de kendi mahallesindeki kadnlara istihdam salam oluyor dedi.

Bin 400 kiiye mikro kredi destei

Büyükehir Belediyesi olarak 250 i yerinin açlmasn salayarak bin 400 vatandaa mikro kredi destei verdiklerini söyleyen Beyazgül, Mikro kredi alan üyelerimiz tarmsal ürünler, el ileri, yöresel ürünler hazrlama, lokanta ve çay oca iletmecilii gibi birçok alanda hem kendi ayaklar üzerinde duruyor hem de aile bütçelerine katkda bulunuyorlar. Bavurular olduu zaman gerekli incelemeler yaplarak, uygun görüldüü takdirde destek olmaya devam edeceiz. Aile bütçesine destek olmak isteyen kadnlarmzn her zaman yanndayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git