Evde bakım parasına da zam geliyor!

Yüz binlerce kişiye yakınları evde bakıyor. Devlet bu nedenle her ay ödeme yapıyor. Temmuz ayında memur maaşındaki artış oranı kadar bu ücrete de zam gelecek. Aylık ödeme bin 397 lirayı bulabilecek...

Haberler 07.05.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet, bakma muhtaç engelli ve yallarn ailelerinden ayrlmamas ve vatandalarn hayat kalitesinin yükseltilmesi için evde bakm destei salyor. Bu maatan yararlanan kii says 500 bini am durumda. 2005ten itibaren Sosyal Hizmetler Kanunuyla balatlan evde bakm yardm, Temmuzda zamlanacak. Halen bin 305 lira 97 kuru seviyesinde bulunan aylk tutar, memur maa katsaysndaki yükselile artacak. Toplu sözlemede belirlenen yüzde 5lik arta göre bu ödeme bin 371 lira 27 kurua çkacak. Eer memurlara Temmuzda enflasyon fark olursa, tutar daha da yükselecek. Merkez Bankasnn beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre memur maa katsaysndaki art yüzde 7yi bulacak. Bu durumda evde yaknna bakanlara yaplacak ödeme bin 397 lira 39 kurua yükselecek.

GELR ARTINA KRAMYE AYARI

Evde bakm paras alabilmek için hanede kii ba gelirin bin 219 lira 34 kuruun altnda olmas gerekiyor. Son yaplan düzenleme sayesinde de bayram ikramiyeleri bu ödemelerin alnmasn engellemiyor. Gelir hesabna artk bayram ikramiyesi dahil edilmiyor. Söz konusu destekten yararlanmak için Engelli Salk Kurulu raporunda engel orannn yüzde 50 ve üzerinde olarak belirtilmesi, ayrca ar engelli ibaresinin yer almas isteniyor..

Ana Sayfaya Git