Evde bakım ücreti hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: "Evde bakım yardımı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık"

Haberler 14.07.2021 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, Kurban Bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerini desteklemek amacyla evde bakm yardm ödeme tarihini öne çektiklerini ve yardmlar hesaplara yatrmaya baladklarn açklad.

Yank, yapt yazl açklamada, yaamlarn kendi bana sürdüremeyen, ailesinin yannda bakm mümkün olmayan engelli vatandalara kurulularda bakm hizmeti sunduklarn, ailelerinin yannda kalan engellilere ise gündüz bakm hizmeti, evde bakm yardm gibi hizmet modelleriyle destek olduklarn belirtti.

Bakma ihtiyac olan engelli bireylerin ailelerinin yannda desteklenmelerinin öncelikli hedeflerinden biri olduunu vurgulayan Yank, Engelli vatandalarmza yönelik politikalarmz aile odakl sosyal hizmet vizyonumuz dorultusunda gelitiriyoruz. Evde bakm yardm ile bakma ihtiyaç duyan, ar engelli yakn olan ve bakmn üstlendii için çalamayan vatandalarmz da destekliyoruz. u an yarm milyonu akn vatandamza evde bakm yardm veriyoruz. ifadelerini kulland.

- Ödeme tarihini öne çektik

Yank, haziran ay evde bakm yardm ödemelerinin Kurban Bayramna denk geldiini belirterek, Bayram öncesi ihtiyaç sahibi ailelerimizi desteklemek amacyla ödeme tarihini öne çektik. Evde bakm yardm ödemelerini hesaplara yatrmaya baladk. bilgisini verdi.

Bakan Yank, evde bakm yardm ödemeleri kapsamnda bu ay 893,1 milyon lira ödeme yaplacan belirterek, ödemelerin tüm engelli vatandalara hayrl olmasn diledi.

Ana Sayfaya Git