Evim mağdurları sesimizi duyun!

"Faizsiz Konut Edindirme Sistemi" olarak bilinen tasarruf finansman şirketleri mağdurları, aradan aylar geçmesine rağmen yetkililerin seslerini duymadığını belirterek mağduriyetlerin giderilmesi için çağrılarını yeniledi.

Haberler 27.01.2022 - 02:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ev ve araç sahibi olmak arzusuyla para yatrdklar irketlerin tasfiye edilmesi sonras platform oluturan madurlar geçtiimiz aylarda AK Parti l Bakanlklar önünde basn açklamas yaparak maduriyetlerini dile getirdiler.

Yaklak 54 bin kiilik evim maduru sosyal medya üzerinden anlaarak seslerini duyurmak üzere stanbul ilide bulunan TMSF binasnn önünde topland.

TMSF önüne gidemeyen baz madurlarda memleketleri Diyarbakrdan hükümete seslenerek söz konusu soruna çare bulunmasn istedi.

TMSF 8 AYDIR BR çÖZÜM SUNMADI, NSANLAR MADUR

Diyarbakrl madurlardan Mehmet ah Turgay, yaad maduriyeti dile getirerek 2021 ylnda faizsiz finans firmalarna bavuruda bulundum. 2021 Austos aynda evi bana teslim etmeleri lazmd. Cumhurbakanl kararnamesiyle bu tür firmalara düzenleme getirildi ve BDDKnn tasfiyesiyle TMSFye devredildi. TMSF ise 8 aydr bir çözüm sunmad, insanlar madur. Milletvekillerine ve yetkililere sesleniyorum. Bizim gibi madurlar için somut bir adm atlsn. Boanacak ve intihar edecek duruma gelenler var. dedi.

Turgay, 115 bin TL teslimat verdim. Bu firmaya bavuruda bulunduum zaman altnlarm satarak girdim ve zarar ettim. BDDK bu firmalar tasfiye ettiinde paranz alrsnz diyerek TMSFye devretti. Bu sefer de TMSF bizi madur etmeye balad. ifadelerini kulland.

Evim madurlar ad altnda platform oluturduklarn dile getiren Turgay, Bu platformda ulaabildiimiz firma sahipleriyle görütük. Kendileri biz buradayz, kaçmadk ve paralarda ortada dediler. En son TMSF bir bilanço yaymlad. Bu bilançoda madur edilecek bir firma yok, hepsi de mal varlklar ortadadr bellidir. diye belirtti.

ENFLASYON KARISINDA YATIRDIIM PARAMIN DEER KALMADI

Araba alma düüncesiyle katld organizasyonda madur edilen Süleyman Aksel, yetkililerin u ana kadar herhangi bir açklama yapmadn belirterek 2020 ylnn 11inci aynda Birikim Evime araç alm için 80 bin TLlik kayt yaptk. Aracn 8 ayda teslim edileceini söylediler. 20 Temmuz teslimat tarihimdi. Devlet 2 Temmuzda 21 irketi tasfiye etti ve bu tasfiyede birikim evim aralarnda olduu için bizlerde madur olduk. Maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. eklinde konutu.

Söz konusu sisteme yatrdklar parann günümüz enflasyonu karsnda tüm deerini yitirdiini söyleyen Aksel, u anda içeride 45 bin TL param var ve enflasyon karsnda bu paramn deeri gitti, heba oldu. Hükümetten tek talebimiz 54 bin madurla ilgilenmesini istiyoruz. Bu insanlar gerçek anlamda perian durumda. Kendi çoluk-çocuumuzun rzkndan ksarak bu sisteme girdik. Ne yazk ki u ana kadar herhangi bir effaf açklama yaplmad. Kapatlan 21 irketin hesaplar açk olan firmalara devredilecei hususunda geçtiimiz ay bir açklama yaplacakt. O açklamada yaplmad. diye belirtti.

MADURYETMZ NASIL DLE GETRECEMZ BLEMYORUZ

Aksel, Bu sisteme katlm sürecinde 4 cumhuriyet altn bozdum. 16 bin TL peinat verdim. Geri kalan ise her ay maamdan, çoluk-çocuumun rzkndan ksarak veriyordum. Bir araç sahibi olmak için bu sisteme girdik ama ne yazk ki halen beklemedeyiz. Hükümetten açklama bekliyoruz. dedi.

Evim madurlarndan Devrim Ylmaz ise unlar söyledi:

Arkadamn einin altnlar bozdurarak sisteme dahil olduunu görünce ben de katlmak istedim ve 2020 ocak aynda evim sistemine bavuruda bulundum. Araba almak için elimdeki birikimimin bir ksmn verdim. Bir yandan firmalarn kapama sürecine gelmesi dier yandan ödeme konusunda sknt yaaynca vazgeçmek istedim. Vazgeçmek istediimi beyan edince param alamadm. Maduriyetimizi nasl dile getireceimizi bilemiyoruz. Biz madur olduk, bakalar olmasn. Hükümetten talebimiz, bu tür firmalar kurulmusa denetlensin. Hiç olmazsa bakalar madur olmaz.

Ana Sayfaya Git