Eylül ayında 179 milyon TL'lik sosyal destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Eylül ayında 4 nakdi sosyal destek programımız ile 179 milyon TL ödeme yapıyoruz" dedi.

Haberler 28.09.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Yank, yazl açklamasnda, eylül aynda artl Eitim ve artl Salk Yardmlar, çoklu Doum Yardm ve Kronik Hastalk Yardm Program kapsamnda ihtiyaç sahiplerine 179 milyon TL ödeme yaptklarn belirtti. Yank, artl Eitim Yardmmz ile çocuklarn okula devam etmesi kaydyla, ilk ve orta örenim çanda çocuu bulunan ve sosyal güvencesi olmayan ailelerimize eitim desteinde bulunuyoruz. artl Salk Yardmmz ile de 0-6 ya arasnda çocuu olan ihtiyaç sahibi ailelerimize, Salk Bakanlnn belirledii zamanlarda salk kontrollerini yaptrmalar kaydyla düzenli nakdi yardmda bulunuyoruz. Ayrca çoklu doum (ikiz, üçüz vb.) sonucu dünyaya gelen çocuklarn bulunduu ihtiyaç sahibi hanelerimize de nakdi destek veriyoruz. Bu kapsamda eylül aynda bu sosyal yardm programlarmz ile 175,3 milyon TL ödeme yapyoruz dedi.

Bakan Yank, tüberküloz ve subakut sklerozan panensefalit (SSPE) hastalndan muzdarip kronik hastalara da 3,7 milyon TL destekte bulunacaklarn belirterek, Böylece eylül aynda dört nakdi sosyal destek programmz ile 179 milyon TL ödeme yapyoruz dedi.

Bakan Yank, ihtiyaç sahiplerine yönelik yaplan ödemelerin yarn tamamlanacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git