EYT'lilere müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'lilerin sorunlarının çözülmesi için talimatı verdi

Haberler 12.09.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

EYTlilerin sorunlarnn çözüme kavumas için talimat veren Cumhurbakan Erdoan, bu konuda formül üretilmesi için Cumhurbakanl Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgini görevlendirdi.

Emeklilikte yaa taklanlarla (EYT) ilgili son durum merak edilirken yeni bir gelime yaand TOBB ETÜ Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Cem Klç, EYT konusunda bir formül üretilmesi için harekete geçildiini duyurdu. Klç, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bu konuda bir formül üretilmesi için Prof. Dr. Vedat Bilgini görevlendirdiini söyledi. Klç konu hakknda unlar söyledi:

SOMUT BR ADIM ATILMI OLDU

Son dönemde bir gelime oldu. Cumhurbakanmz, Cumhurbakanl Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgini görevlendirdi. EYTlerin düüncelerini alacak, SGK ile görüecek. Geçenlerde kendisiyle konutum. Bu konuda bir formül üreteceiz, üzerinde çalyoruz. Cumhurbakanmzn talimat var. Somut bir adm atlm oldu. Umarm karlkl görümelerle bu i bir noktaya gelir, çözüme ular. Bu maduriyetin giderilmesi gerekiyor.

U AN N çOK BAINDAYIZ

Cumhurbakan Erdoan tarafndan görevlendirilen Prof. Dr Vedat Bilgin ise, Emeklilikte yaa taklanlar homojen bir grup deil. Bu konuda durumu çok farkl olan kimseler var. çalmalarmz uzun soluklu olacak, u an iin çok bandayz henüz somut bir gelime yok. ifadelerini kulland.

EYT SORUNU NEDR?

08 Eylül 1999da emeklilik yasasnda deiiklik yapld. Bu tarihten önce 18 yanda ie balayan bir kadn 20 ylda ve 38 yanda, erkek ise 25 ylda ve 43 yanda emekli olabiliyordu. 1999 ylnda çkarlan yasa ile emeklilik ya kadnlarda 58, erkeklerde ise 60 oldu. 1999dan önce ie girmi olanlar için de kademeli geçi hükümleri kabul edildi. Buna göre; Örnein, 1970 doumlu olan ve ilk defa 1990 ylnda çalmaya balayan bir erkek ya art olmasa 25 yllk sigortallk süresinin dolduu 2015 ylnda emekli olabilecekken, ya art nedeniyle 52 yanda, yani 2022 ylnda emekli olabiliyor ve emeklilikte yaa taklyor.

Ana Sayfaya Git