Fabrikalarımız Niye Açılmıyor

Lice'de yaşayan vatandaşlar, terör olayları nedeniyle kapalı olan yağ, yem ve mermer fabrikalarının yeniden açılmasını istiyor.

Haberler 12.02.2017 - 18:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesindeki vatandalar, terör olaylar nedeniyle kapal olan ya, yem ve mermer fabrikalarnn yeniden açlmasn bekliyor.

Lice ilçesinde bulunan üç fabrika terör saldrlarndan dolay kapand. lçede oturan vatandalar, fabrikalarn yeniden üretime geçmesini talep ediyor.

Kaymakam Sinan Baak, ilçenin en büyük skntlarndan birinin isizlik olduunu söyledi.

Fabrikay iletenlerle yüz yüze görüüp kapal olan fabrikalarn açlmas için giriimde bulunacaklarn kaydeden Baak, Eskiden teröristlerce yol kesmeler oluyordu. imdi oralarda üs bölgelerimiz var. Yol güvenliini salayacaz. Daha önce kamyonlar yaklyordu. imdi öyle bir sknt da kalmayacak. diye konutu.

Yolda sürekli kontroller yaptklarn, bunu daha da sklatracaklarn aktaran Baak, öyle devam etti:

Üs bölgeleri yapldktan sonra yol kesmeleri imdiye kadar olmad. Sürekli mayn taramas da yapyoruz. Fabrika iletme sahipleri terör saldrlarndan dolay i yapamyorlar. Biz onlara bu güvenceyi verdikten sonra onlar da gelip yatrmlarn yapacaklar. Cumhurbakanmz da istihdama yönelik açklamalar yapt. Biz de istihdam olmas ve isizliin ortadan kalkmas için çalmalarmza devam edeceiz.

lçede çalmaya hazr 3 fabrikann bulunduunu kaydeden Baak, lçemizde ya, yem ve mermer fabrikas var. Bu fabrikalarn her eyi hazr olmasna ramen ilem görmüyor. nallah bunlarn açlmas için elimizden gelen her türlü çabay göstereceiz. dedi.

Fabrikalarn çalmasyla ilçedeki isizliin büyük oranda azalacan ve ilçe ekonomisine büyük katk salayacan dile getiren Baak, konumasn öyle sürdürdü:

Bu üç fabrikada en 250 kii istihdam ettiimizi, bunun ham maddesini üretecek Liceli kardelerimizi düünürsek yaklak 3 bin kiiye istihdam salayacaz. Bu da toplumun önündeki en büyük engel olan isizlii de ortadan kaldrmak için güzel bir yol olacak. Bütün gayretimiz inallah bu isizlii önlemek için bu fabrikalar en ksa sürede faaliyete geçmesini salamak.

DEVLETMZN DESTEN STYORUZ

AK Parti lçe Bakan smail Demir de Licelilerin terör olaylarndan dolay kapanan fabrikalarn açlmasn dört gözle beklediini söyledi.

AK Parti ilçe tekilat ve Liceliler olarak bu fabrikalarn açlmasn, bu konuda devletimizin desteini istiyoruz. diyen Demir, öyle konutu:

çalan bir insann kötülüe yönelme ans azdr. Buradaki isizlik giderilirse ilçemize çok büyük faydas olacak. Yaptmz esnaf ziyaretlerinde vatandalarmz da isizlik sorununun çözülmesini istiyor. Daha önce fabrikada çalanlar Fabrikaya sabah gidip akam evimize gelirdik. Huzurumuz vard. imdi i olmad için bütün günümüzü kahvelerde oturarak geçiriyoruz diyorlar. Kahvehanelerde yanl yönlendirmeler oluyor.

Fabrikalarda 8 yl çaltn anlatan vatandalardan Engin Meneke ise rafineri ustal yaptn, daha önce üretimde olan fabrikada 120 kiinin çaltn söyledi.

lçedeki ya, yem ve mermer fabrikasnn adeta çürümeye mahkum edildiini anlatan Meneke, Biz Liceli olarak bu fabrikalarn tekrar açlmasn istiyoruz. Kahvehaneler isiz gençlerle dolu. sizliin getirdii olumsuzluklar var. Fabrikalarn çalt dönemdeki maddi ve manevi huzuru aryoruz. eklinde konutu.

Fabrikalarn kapanmasndan sonra ilçedeki küçük esnafn i yerlerini kapatmak zorunda kaldn ifade eden Meneke, fabrikalar açk olduu dönemde esnafn da çok iyi kazandn belirtti.

Bekçilik yapan Sabri Akdemir ise fabrikalarn iki yldr çalmadn, fabrikalarn çalt dönemde ilçede herkesin huzur içinde olduunu dile getirdi.

Fabrikalarn kapal olmasnn ilçe için büyük bir talihsizlik olduunu anlatan Akdemir, vatandalarn fabrikalarn açlmasn beklediini bildirdi. Akdemir, öyle konutu:

Her gün bana, Bu fabrika ne zaman açlr diye soruyorlar. Burada 120 kii çalyordu. Herkes bir aileye bakyordu. Fabrikalarn kapanmas Lice için büyük bir kayp oldu. Beklentimiz fabrikann açlmasdr. Licenin bir geliri yok. Bu fabrika çalrsa esnaftan, çiftçiye herkes faydalanyor. nallah bu fabrika bir an önce açlr. sizlik olunca huzursuzluk oluyor. Huzursuzluk eve de çocuklara da çevreye de yansyor.

lçede çalmaya hazr 3 fabrika olduunu belirten Akdemir, yetkililerden fabrikalarn açlmas için destek istedi.

Ana Sayfaya Git