Fabrikaların çarkları dönüyor

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri ile fabrikalarda çarklar dönüyor.

Haberler 30.04.2020 - 23:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda tekstil, inaat, gda, mermer ve ambalaj bata olmak üzere birçok alanda üretimin ve ihracatn yapld OSBde Kovid-19 tedbirleri ile üretim sürüyor. OSBde 208 fabrikann bacas tüterken, çalanlara servis hizmeti de sunuluyor.

Fabrika girilerinde ateleri ölçülen çalanlarn maske takp, sosyal mesafe kuralna uyarak makine bana geçmesi salanyor.

ÜRETME DEVAM EDYORUZ

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Bakan Aziz Odaba, AA muhabirine yapt açklamada, koronavirüs sürecinde tüm fabrikalar ve çalanlarn servislerini dezenfekte ettiklerini belirterek, 208 fabrikada 5 bin 500 çalanmz üretim yapyor. Yarnlarn iyi olacana inanarak üretime devam ediyoruz. dedi.

Odaba, 20 kiilik servislerin 6 kiiye düürüldüünü, gerekli tüm tedbirleri uyguladklarn aktararak, Sokaa çkma kstlamasnn olduu günlerde bile gerekli izinleri alarak tüm fabrikalarda üretimi devam ettiriyoruz. Vardiyal ekilde personel çalyor. çalanlarmz maskelerini takarak, sosyal mesafeyi koruyarak üretim yapyor. deerlendirmesinde bulundu.

BU KÖTÜ GÜNLERDE DEVLETMZ YANIMIZDA OLDU

Kovid-19 tedbirleri kapsamnda 1 Martta yolcu giri çkna kapatlan Habur Snr Kapsnda ticaretin, tampon bölgede konteyner, dorse ve oför deiimi yoluyla temassz olarak sürdürüldüünü hatrlatan Odaba, gda, tekstil ve inaat sektöründe Iraka ihracat yapan firmalarnn olduunu söyledi.

Odaba, günlük yaklak 1300 trn kapdan geçi yaptna iaret ederek, öyle konutu:

Trlar Irak tarafna geçtikten sonra oför deiimi yaplyor. Bu ekilde ürünlerimiz Iraka geçiyor. Sanayi bölgemizde çalan içilerimizi iten çkarmadk. i yavalatan firmalarmz da içilerini çkarmayarak, gerekli ödemelerini yapyorlar. Devletimizin sunduu ödenekten faydalanan firmalarmz var. Bu süreçte sanayicilerimizin imdadna Kredi Garanti Fonu yetiti. Bu kötü günlerde devletimiz yanmzda oldu. Üretimimiz devam ediyoruz. Az da olsa sknt yaadmz ihracatmzsa sürüyor. Yarnlarn iyi olacana inanarak üretime devam ediyoruz.

Ana Sayfaya Git