Fahiş fiyata baskınlar!

Ticaret Bakanlığı ekipleri, döviz kurunun düşmesinin ardından marketlerde fiyat farkını tespit etmek için denetim yaptı.

Haberler 25.12.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakanl ekipleri, döviz kurunun dümesinin ardndan marketlerde fiyat farkn tespit etmek için denetim yapt. Ankaradaki marketi denetleyen Ticaret Bakanl ç Ticaret Genel Müdür Yardmcs Adnan Benli, 2021de uygulanan ceza, her bir ürün için 10 bin 900 liradr. En fazla ceza da 109 bindir ancak yeni ylda ceza oranlar yeniden deiecei için bir ürün için en düük ceza 14 bin 860 lira, en fazla 143 bin 860 lira ceza olarak uygulanacaktr dedi.

Ticaret Bakan Mehmet Muun talimat ile döviz kurundaki düüün fiyatlara yansyp, yansmadn tespit etmek için marketlerde denetim balatld. Ürün fiyatlarnn ne zaman deitii ve raf ile kasa arasnda fark olup olmad incelendi. Ticaret Bakanl ç Ticaret Genel Müdür Yardmcs Adnan Benli ve beraberindeki heyet, çalmalar kapsamnda Ankaradaki marketi denetledi. ikayetler üzerine denetim yaptklarn vurgulayan Benli, Denetim kapsamnda temel gda ve ihtiyaç maddeleri, temizlik ürünleri, sebze ve meyveler bata olmak üzere denetim yapyoruz. Denetimlerde fahi fiyat uyguladn deerlendirdiimiz ürünlere yönelik tedarikçi ya da üretici firma sat faturalarn alarak bakanlmz bünyesindeki Haksz Fiyat Deerlendirme Kuruluna intikal ettiriyoruz. Kurul, yaptmz tespitler ve sunduumuz belgeler neticesinde inceleme yaparak fahi fiyat art olan iletmeye cezai ilem uygulamaktadr. Hali hazrda 2021 yl uygulanan ceza, her bir ürün için 10 bin 900 liradr. En fazla ceza da 109 bin uygulanmaktadr ancak yeni ylda bu ceza oranlar yeniden deiecei için bir ürün için en düük ceza 14 bin 860 lira, en fazla da 143 bin 860 lira ceza olarak uygulanacaktr diye konutu.

81 LDE DENETM YAPILIYOR

ç Ticaret Genel Müdür Yardmcs Benli, vatandan haksz fiyat artna kar ikayette bulunabileceini vurgulayarak, Vatandalarmz, bakanlmzn Haksz Fiyat Mobil Uygulamas, Alo 175 Tüketici Haklar ya da dorudan ticaret il müdürlüklerimiz üzerinden ikayette bulunabileceklerdir. Bakanlmzca özellikle döviz kuru nedeniyle yaanan fiyat artlar nedeniyle 81 ticaret il müdürlüümüz tarafndan tüm ülke çapnda denetimler yaplmaktadr. Denetimler devam edecektir dedi.

Ana Sayfaya Git