Fahiş fiyata ceza yağdı!

Fahiş fiyat uygulayan 283 firmaya toplam 9,6 milyon lira idari para cezası verildi

Haberler 23.12.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haksz Fiyat Deerlendirme Kurulu, göreve balad günden bu yana toplam 9 toplant gerçekletirerek, bata bakliyat, sebze-meyve gibi temel gda maddeleri olmak üzere birçok ürün kategorisinde fahi fiyat art yaptn deerlendirdii 283 firmaya, toplam 9 milyon 645 bin lira idari para cezas uygulanmasn kararlatrd.

Ticaret Bakanlndan yaplan açklamaya göre, fahi fiyat artlarna ilikin ikayet bavurular üzerine bata büyükehirler olmak üzere Türkiye genelinde denetimler artrld.

Bu kapsamda, Bakanla bal Tüketicinin Korunmas ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüü, ç Ticaret Genel Müdürlüü ve il müdürlükleri koordinasyonunda marketler, pazar yerleri ve toptanclarda temel gda ve tüketim ürünlerine yönelik 81 ilde denetimler gerçekletiriliyor.

FAH FYAT UYGULAMASI

Denetimlerde, arz-talep dengesiyle uyumayan fiyat artlar gözlemlenen ürünler tespit edilip, denetlenen firmalardan savunma alnarak, ürünlerin al ve sat faturalar gibi gerekli bilgi ve belgeler talep ediliyor. Firmalarn savunmalar ve temin edilen bilgiler deerlendirilmek üzere Haksz Fiyat Deerlendirme Kuruluna bildiriliyor.

Kurul, Ticaret Bakanl koordinasyonunda, Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarm ve Orman bakanlklar, TOBB, TESK temsilcileri, üretici ve tüketici örgütleri ile perakende sektörünü temsil eden toplam 13 üyeden oluuyor.

Fahi fiyat art yapt tespit edilen firmalara 10 bin liradan 100 bin liraya, stokçuluk faaliyetinde bulunanlara ise 50 bin liradan 500 bin liraya varan idari para cezas uygulanyor.

Haksz Fiyat Deerlendirme Kurulu, göreve balad günden bu yana toplam 9 toplant gerçekletirdi. Bu toplantlarda, bata bakliyat, sebze-meyve gibi temel gda maddeleri olmak üzere birçok ürün kategorisinde fahi fiyat art yapt deerlendirilen 283 firmaya, toplam 9 milyon 645 bin lira idari para cezas uygulanmas kararlatrld.

Kurul tarafndan 2 bin 114 bavurunun incelemesi ve firmalarn savunma süreci devam ediyor.

Ayrca denetimlerde Fiyat Etiketi Yönetmeliine aykr olduu görülen ürünler için de gerekli ilemler yaplyor.

Ticaret Bakanl, gerek resen gerekse vatandalarn ikayetleri üzerine fahi fiyat artlarna ilikin denetim faaliyetlerini yurt genelinde hz kesmeden devam ettirecek.

Ana Sayfaya Git