Fahiş fiyata operasyon

Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman'da Ticaret İl müdürlükleri ve belediye ekipleri tarafından döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılmadığı şikayetleri üzerine, marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

Haberler 28.12.2021 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN/SRT/BATMAN - Diyarbakr, Mardin, Siirt ve Batmanda Ticaret l müdürlükleri ve belediye ekipleri tarafndan döviz kurundaki düüün fiyatlara yanstlmad ikayetleri üzerine, marketlerde temel gda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahi fiyat ile etiket denetimi gerçekletirdi.

Mardinde Ticaret l Müdürlüü, Maliye ve Büyükehir Belediyesi Zabta Müdürlüü ekipleri marketlerde, sebze ve meyve, gda ürünleri ile temizlik ürünleri bata olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatlar inceledi. Denetimlerde, ürünlerde fahi fiyat olup olmadna, ürünün etiket fiyat ile kasa fiyat arasnda fark bulunup bulunmadna, etiket ve künye bilgileri ile ürünlerin önceki fiyatna bakld.

Ekipler, seçtikleri ürünlerin raf ve kasa fiyatn da karlatrd.

Denetimlerde ilgili kanuna aykr i ve ilem yapt tespit edilen firmalar hakknda idari ilem uygulanaca bildirildi.

Ticaret l Müdürü Mustafa Aydn, gazetecilere, Ticaret Bakanl ve Mardin Valisi Mahmut Demirtan talimatlaryla denetimleri sklatrdklarn söyledi.

Haftann 5 günü Maliye ve zabta ekipleriyle frn, kasap lokanta ve marketleri denetlediklerini ifade eden Aydn, Tüketiciyi kandrmaya yönelik bir durum söz konusu olduunda, raf ve kasa fiyat arasnda bir uyumsuzluk olduunda, fahi fiyat tespiti olduunda tutanaklarmz tutup, gereini yapyoruz. Halkmzn aldatlmamas ve vatandalara fahi fiyattan ürün satlmamas ile ilgili tedbirleri hep beraber alyoruz. Tüketiciye fahi fiyattan ürün satlmasna müsaade etmeyeceiz, bu konuda kararlyz. diye konutu.

Markette alveri yapan Ali Aktay, denetimlerini sürmesini istediini belirterek, denetimlerden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

- Siirt

Ticaret l Müdürlüü ve Siirt Belediyesi Zabta Müdürlüü ekipleri, kentteki marketlerde denetimlerde bulundu.

Ürünlerin gramaj, fiyat, tüketim tarihi ve dier kurallara uygunluu konusunda denetim yapan ekipler, döviz kuru düüünün ürünlerin fiyatna yansyp yansmadn da kontrol etti.

Alveri sepetine koyduklar ürünlerle kasaya giden ekipler, ürünlerin etiket fiyat ile kasadaki fiyatnn eleip elemediini inceledi.

Bu yl içinde il genelinde fiyat etiketi yönetmelii kapsamnda 247, haksz fiyat art kapsamnda ise 370 denetim gerçekletirildii belirtildi.

- Batman

Batmandaki marketlerde de haksz fiyat art ve etiket denetimi yapld.

Ticaret l Müdürlüü, Tarm ve Orman l Müdürlüü Maliye ve Batman Belediyesi Zabta Müdürlüü ekipleri kentte gerçekletirdii denetimlerde ürünlerin etiketlerini ve fiyatlarn kontrol etti.

Tarm ve Orman l Müdürü Mehmet Gün, gazetecilere, kurumlarn katlmyla kentte faaliyet yürüten marketlerde fiyat denetimi gerçekletirdiklerini söyledi.

Denetimlerde özellikle gda ürünlerinin içerik, etiket, son kullanma tarihi ve gramajna bakldn anlatan Gün, ayrca ürünlerin hijyen artlarna uygun üretilip üretilmediinin de kontrol edildiini aktard.

Gün, olumsuz bir durum tespit edilmesi halinde gerekli yasal ilemlerin yapldn dile getirerek, u ana kadar bir olumsuzlukla karlamadk. Denetimlerimiz aralksz devam edecek. dedi.

Ana Sayfaya Git