Faiz indirimi değil faizsiz erteleme!

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, tüketicilerin, kredi kartı ödemelerinde faiz indirimi değil, faizsiz erteleme istediğini belirterek, "4 aylık kredi kartı ödemelerinin faizsiz ertelenmesini, 4 ay sonrası 12 eşit taksitle kredi kartları limitini etkilemeden ödenmesini talep ediyor." ifadesini kullandı.

Haberler 31.03.2020 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koçal, yapt yazl açklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasnn (TCMB) Türk liras cinsinden kredi kart ilemlerine uygulanacak aylk azami faiz oranlarnda yapt deiiklie ilikin deerlendirmelerde bulundu.

TCMBnin, kredi kart ilemlerinde uygulanan gecikme faizi ve akdi faizde indirime gitmesinin yan sra bankalarn kredi taksitlerini 3 ay faizli olarak ötelediklerini hatrlatan Koçal, tüketicilerden bu konularda ikayetler aldklarn aktard.

Koçal, Bilindii üzere dönem borcunun bir ksmnn ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanr. Kalan hesap bakiyesine, asgari tutar ve üzerinde ödeme yaplmas durumunda akdi faiz oran yüzde 1,25, asgari tutarn altnda ödeme yaplmas durumunda ise gecikme faizi oran yüzde 1,55 olarak uygulanacak. ifadelerini kulland.

Tüketicinin kredi kartlarnda faiz indirimi istediini, herkesin eve kapand bir dönemde faizsiz erteleme beklediini belirten Koçal, unlar kaydetti:

4 aylk kredi kart ödemelerinin faizsiz ertelenmesini, 4 ay sonras 12 eit taksitle kredi kartlar limitini etkilemeden ödenmesini talep ediyor. TCMBnin düzenlemesi bankalar lehinedir. Ayrca, kredi taksitii ödemelerinde bankalarn faiz talepleri balamtr. Tüketicinin talebi, kredi kartlarnda olduu gibi faizsiz 4 ay ödemlerin ötelenmesidir, 4 ay sonra taksitlere kald yerden aylk taksitler halinde devam edilmeli ya da 4 aylk toplam ödeme tutarlar faizsiz 12 aya bölünerek mevcut taksitlere ilave edilmelidir.

- Tüketiciyi korumak ve yaatmak zorundayz

Aziz Koçal, içinde bulunulan dönemde herkesin koronavirüsle mücadelede hep birlikte baaracaz dediini, ekonomik olarak güçsüz olan tüketicinin korunmas ve yaatlmas gerektiini vurgulad.

Bankalarn bu zamana kadar tüketici üzerinden birçok kazanç elde ettiini belirten Koçal, imdi sra bankalarda... Ellerini tan altna koymallar. Süreç bittiinde tüketici bankalara lazm olacak. Bankalarn yaamas için tüketicinin yaamas gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git