Faizin yüksek olmasına tüm sektör olarak karşıyız

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın Bloomberg HT'nin düzenlediği Türkiye Ekonomi Zirvesi'ndeki "Türkiye’de Bankacılığın Geleceği" adlı panelde konuştu.

Haberler 23.11.2017 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede nominal faizin yüksek olduunu belirten Aydn Bu bir realite. Biz tüm sektör olarak faiz seviyelerinin yüksek olmasna karyz. Faizin yüksek olduunu biz de söylüyor ve altn çiziyoruz. dedi.

Aydn Türk bankaclk sisteminin aktif kalitesini doru yönettiini söyledi.

OPERASYONEL YÜKLER DORU YÖNETLMEL

Aydn Parann kendisi dndaki maliyeti oluturan en önemli unsurlardan biri kamusal yükler onun yannda da operasyonel yükler var. Bu operasyonel yüklerin doru yönetilmesi lazm. Bu konuda bankaclk sistemi bireysel davrand. Her birimizin ayr para tama gruplar var, her birimiz her sokaa banka ubesi kurduk, dijitali her birimiz farkl yapyoruz...Yani operasyonel giderleri azaltma imkan olduu gibi her bankann da kendi operasyonel giderini doru yönetmesi lazm. Özetle eer biz bu giderleri doru yönetirsek, kamusal yükleri makul seviyeye çekersek faizleri aa çekme ansmz var. diye konutu.

Türk bankaclk sistemine talebin devam edeceini belirten Aydn nallah daha istikrarl, daha düük faizli bir ekonomi görebileceiz, biz bunun olabileceini düünüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git