Faizsiz emeklilik sistemi...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren çalışma başlatıldı. Projeyle katılım sigortacılığını teşvik eden mevzuat ve kurumsal altyapı oluşturulacak ve “faizsiz emeklilik sistemine” yönelik ürün ve hizmet çeşitliliği de artırılacak.Faiz hassasiyeti taşıyanlar için emeklilik yatırım fonları oluşturulacak.

Haberler 17.09.2019 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan faizsiz finans ürünlerine yönelik güçlü talep potansiyeline dikkat çekerken, Cumhurbakanl Finans Ofisi de konuyla ilgili kapsaml bir çalma balatt. Bu çerçevede katlm sigortacln tevik eden mevzuat ve kurumsal altyap oluturulacak. Gelitirilecek yeni stratejiyle faizsiz emeklilik sistemine yönelik ürün ve hizmet çeitlilii de artacak. Faiz hassasiyeti tayanlar için katlma hesaplarna, altna, katlm bankacl ilkelerine uygun hisse senedi, altn-kymetli madenlere, kira sertifikalarna dayal emeklilik yatrm fonlar oluturulacak.

HEDEF YÜZDE 15E çIKARMAK

Hükümet, 2025 ylna kadar katlm finansn bankaclk varlklar içindeki payn yüzde 15 seviyesine çkarmay hedefliyor. Katlm bankacl yeni dönemde küresel finans pazarndan daha fazla pay alacak. Kalknma ve yatrm bankalarnn faizsiz finansman yöntemlerini kullanmalarna yönelik yasal altyap çalmas tamamlanacak. Faizsiz bankaclkta danma komitesi kurulmasnn ardndan faizsiz finans alannda ürün-hizmet çeitliliinin artrlmas için düzenlemeler yaplacak.

KAMU YATIRIMLARINDA

Yeni dönemde faizsiz finans sisteminin Türkiyenin finans sistemindeki yeri güçlendirilecek. Katlm bankaclnn yaygnlatrlmas amacyla yeni i modeli- pencere sistemi uygulamasna yönelik düzenleme yaplacak. Yeni dönemde kira sertifikas ihraçlarnn kamu yatrmlarnn finansmannda da kullanm artrlacak. Faizsiz finans denetim standartlar oluturulacak. Emtia murabahas ilemleri yurt içinde gerçekletirilebilecek. Bunun için kira sertifikasna, elektronik ürün senedine veya hisse senedi portföyüne dayal platformlarn oluturulmas salanacak. Faizsiz finans kurumsal yönetiim sistemi tesis edilecek ve uluslararas uygulamalarla uyumlatrlacak.

Ana Sayfaya Git